Farfalle z fasolą Fava, grzybami morelowymi i Mascarpone
Farfalle z fasolą Fava, grzybami morelowymi i Mascarpone może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 425 kalorii, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka majeranku, sól koszerna, ser mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tagliatelle Z Fasolą Fava, Mascarpone I Prosciutto, Fasola Fava Z Porami I Pieczarkami, oraz Fasola Fava (Lima) Z Pieczarkami.
Instrukcje
Połączyć suszone grzyby i wrzącej wody w misce; przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Grzyby odcedzić na sitku wyłożonym papierowym ręcznikiem nad miską; zapas płynu. Grzyby opłukać; dobrze osuszyć. Chop.
Umieścić fasolę fava w dużym garnku z wrzącą wodą; gotować 40 sekund.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Usuń twarde zewnętrzne skórki z fasoli.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni, wirując, aby płaszcz.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Dodaj świeże grzyby i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodać pokrojone ponownie nawodnione grzyby, reserved liquid, fasolę fava i majeranek. Gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 5 minut).
Makaron ugotować we wrzącej wodzie z 1 łyżką soli zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając dodatkowy tłuszcz.
Dodać makaron, mascarpone, i pozostałe składniki do mieszanki fasoli fava; wrzucić delikatnie do herbu.
Sugestia dotycząca wina: oczekiwanie na pogodę na tyle ciepłą, aby otworzyć butelkę ros zawsze było trudne. Zanim ptaki zaczną ćwierkać, jestem po uszy w kolorze różowym. Ross są dostępne w stylach, które wahają się od lekkich i wytrawnych do pełnych i owocowych. A kiedy są z Hiszpanii, tym lepiej. To danie z makaronu morelowego i fasoli fava błaga o pełną, tropikalną owocową ros z Bodegas Muga, Rioja Ros, 2009 (13 USD). Jego eleganckie, świeże cytrusowe smaki przecinają kremowy mascarpone, a swobodne ziołowe nuty doskonale komponują się z mięsistymi smarowidłami. -- Alexander Spacher