Far Breton
Far Breton może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka mąki uniwersalnej, soli, ekstraktu z wanilii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Far Breton, Far Breton aux Pruneaux, oraz Bretońska Szarlotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko, jajka, 1/2 szklanki cukru, masło, wanilia i sól połączyć w słoiku blendera. Blend 1 minuta.
Dodać mąkę i pulsować tylko do wymieszania, skrobanie po bokach słoika. Przykryć i schłodzić w słoiku co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Połącz śliwki, 1/2 szklanki wody i rodzynki w ciężkim małym rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż owoce zmiękną, a woda prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu, około 10 minut. Wyłącz ogrzewanie.
Nalej brandy na owoce. Używając długiego zapałki, zapal brandy.
Niech płomienie spalić, potrząsając pan od czasu do czasu.
Przenieść owoce do małej miseczki. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. masło o średnicy 8 cali z 2-calowymi bokami. Spód linii z pergaminem lub papierem woskowanym. Papier maślany. Pył patelni z mąką, wytrząsając nadmiar; umieścić na blasze do pieczenia.
Reblend ciasto do gładkiej, o 5 sekund.
Wlać do przygotowanej patelni tortowej. Wrzuć śliwki i rodzynki do ciasta, równomiernie rozprowadzając.
Piec ciasto na blasze do pieczenia, aż boki są dmuchane i brązowy i nóż włożony do środka wychodzi czysty, około 1 godziny. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku.
Umieść kawałek pergaminu lub woskowanego papieru na płaskiej płycie. Cukier puder przesiać na papier. Uruchom nóż wokół ciasta w patelni poluzować. Odwróć patelnię na papier, uwalniając ciasto.
Zdjąć patelnię; odkleić papier.
Umieść talerz do serwowania na torcie i odwróć. Wierzch ciasta obsypać cukrem pudrem.