Fall-Apart jagnięce golonki duszone z musztardą i miętą
Fall-Apart jagnięce Shanks duszone z musztardą i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu. 304 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka sos worcestershire, szalotka, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Duszone golonki jagnięce z natką pietruszki-mięta Gremolata, Duszone golonki jagnięce z Tomkiem, oraz Duszone Golonki Jagnięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. w garnku lub piekarniku holenderskim rozgrzej oliwę na dużym ogniu, aż do dymienia. Przyprawić jagnięcinę solą i pieprzem i podsmażyć na brązowo ze wszystkich stron, w sumie około 8 minut.
Dodać szalotki i czosnek, i mieszać do oleju, aż pachnące, o 15 sekund. Natychmiast dodaj wino i gotuj przez 1 minutę.
Dodaj bulion, sos Worcestershire, i musztarda. Wymieszać drewnianą łyżką, skrobając wszelkie rumiane kawałki z botton patelni. Wierzch składników przykryć połową świeżej mięty i przykryć garnek.
Przenieść do piekarnika i gotować, aż mięso spadnie z kości, 2 do 2 1/2 godziny.
Ostrożnie wyjmij szczypcami trzonki i ustaw na półmisku. Dusić sos na kuchence, aż zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki. Odtłuścić tłuszcz dużą łyżką lub chochlą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mniej więcej posiekać pozostałą miętę.
Podawać jagnięcinę z sosem i posypaną miętą.