Falafel Smażony Na Patelni
Przepis na Falafel smażony na patelni jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju, ciecierzyca, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Pan Bagnat dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć ciecierzycę do robota kuchennego; puree na gęstą pastę.
Umieścić cebulę, pietruszkę i czosnek w robocie kuchennym; puree z ciecierzycą do połączenia.
Ubić jajko, kminek, kolendrę, sól, proszek do pieczenia, sok z cytryny, czarny pieprz i pieprz cayenne razem w małej misce.
Wymieszać mieszaninę jaj i 1 łyżkę oliwy z oliwek do mieszaniny ciecierzycy, aż dobrze wymieszane.
Powoli wymieszać bułkę tartą do mieszaniny ciecierzycy, aż trzyma się razem, ale nie jest lepki. Dostosować z mniej lub bardziej okruchy chleba w razie potrzeby.
Formuj mieszaninę w kulki i spłaszcz na małe paszteciki.
Wlać oliwę z oliwek do 1 cala głębokości w dużej żeliwnej patelni; miejsce na średnim ogniu.
Smaż paszteciki na gorącym oleju, aż rumiane, 3 do 5 minut na stronie.