Facet gotuje z dziećmi: Schab Jessie z sosem jabłkowym

Facet gotuje z dziećmi: Schab Jessie z sosem jabłkowym
Facet gotuje z dziećmi: Polędwica wieprzowa Jessie z sosem jabłkowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1039 kalorii, 51g białka, oraz 37g tłuszczu każdy. Za 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 36 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, czosnek, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Facet gotuje z dziećmi: Schab Jessie z sosem jabłkowym, Facet gotuje z dziećmi: pierś z kurczaka z żurawiną Mikaeli, oraz Guy Cooks With Kids: E. J. and guy ' s Pasta dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Podsmaż cebulę na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu na maśle przez 1 do 2 minut, a następnie dodaj jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj szałwię, tymianek, czosnek, brązowy cukier, sól, pieprz i sok jabłkowy, a następnie wyciśnij połowę cytryny do mieszanki. Gotuj i delikatnie mieszaj, aż sok jabłkowy się zmniejszy, a cebula będzie przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj szpinak do masy, przykryj patelnię i gotuj, aż szpinak zwiędnie, około 2 minut. Nie chcesz rozgotować szpinaku, po prostu go zwiędnij. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dla wieprzowiny: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Umieść odporną na piekarnik patelnię do smażenia na średnim ogniu i rozpuść 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Posyp wieprzowinę solą i pieprzem i szczypcami włóż schab do gorącego masła. Wieprzowinę dokładnie przyrumienić ze wszystkich stron, łącznie od 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Posyp wieprzowinę liśćmi szałwii, tymiankiem (uważaj, bo tymianek może trzeszczeć) i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Dodaj pozostałą 1 łyżkę masła i wstaw do piekarnika. Gotuj wieprzowinę 20 do 30 minut, ale upewnij się, że się nie rozgotujesz. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić 160 stopni F na termometrze do mięsa. (Jeśli obawiasz się rozgotowania, włącz piekarnik na ciepły, kończąc resztę naczynia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Przełóż wieprzowinę na półmisek, namiot z folią i odstaw na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Usuń całe liście z patelni do smażenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Do sosu: na patelni zrumieniłeś wieprzowinę, rozpuść masło na średnim lub średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Wsyp mąkę do gorących soków z patelni i wymieszaj, aby zrobić zasmażkę. Kontynuuj ubijanie i gotuj zasmażkę, aż stanie się jasnobrązowa, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Ubij cydr jabłkowy i kontynuuj mieszanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
14
Wlej bulion z kurczaka i gotuj mieszaninę, aż sos będzie gęsty, 5 do 7 minut w zależności od pożądanej grubości. Wyciśnij połowę cytryny do mikstury. Smak przypraw (sól, pieprz itp.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
15
Posyp podarte liście estragonu. Na koniec ubijając śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
16
Podawać: podzielić cebulę-jabłko saute na 4 talerze. Pokrój wieprzowinę i podziel na cebulę i jabłko podsmaż. Przykryj wieprzowinę sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
17
Udekoruj tymiankiem i kawałkiem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
18
Podawać z kuskusem i szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejabłecznikjabłecznik2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami6do 8 jabłek Gravensteina lub innych kwaśnych jabłek, skórek, cienko pokrojonychdo 8 jabłek Gravensteina lub innych kwaśnych jabłek, skórek, cienko pokrojonych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt dużych krewetek, obranych i pozbawionych żyłek, z usuniętymi ogonkami1 funt dużych krewetek, obranych i pozbawionych żyłek, z usuniętymi ogonkami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekanapółsłodka lub niesłodzona czekolada, posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania4trochę posiekanej cukiniiCous cous i szparagi, do serwowaniaCous cous i szparagi, do serwowania6Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna6świeże liście szałwii, posiekaneświeże liście szałwii, posiekane2warzywo (np. szpinak)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek4gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekany czosnekposiekany czosnek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO (lub mniej) ciężkiej śmietanie do biciaO (lub mniej) ciężkiej śmietanie do bicia4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1largesplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracjiplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracji1sprigKliny tymiankowo-cytrynowe, do dekoracjiKliny tymiankowo-cytrynowe, do dekoracji680papryka habaneroschabschab1czerwona cebula, cienko pokrojonaczerwona cebula, cienko pokrojona4do 5 świeżych liści szałwiido 5 świeżych liści szałwii4do 5 rozdartych liści estragonudo 5 rozdartych liści estragonu2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, podzielonemasło niesolone, podzielone4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn