Eskarola Smażona
Smażona Eskarola może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 77 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 131 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Mieszanka escarole, ząbki czosnku, oliwa z oliwek plus dodatkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Eskarola Smażona, Podsmażona Eskarola Z Porami, oraz Szybko smażone endywia, Escarole i Frisée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dobrze umyć escarole w zlewie wody, a następnie podnieść i osuszyć. Gotować escarole w 7-do 8-quart ciężkiego garnka wrzącej osolonej wody do miękkości, około 10 minut, a następnie odsączyć w durszlaku.
Rozgrzać olej w tym samym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie palenie, następnie podsmażyć czosnek i płatki czerwonej papryki, mieszając, aż czosnek będzie złoty, o 1 minutę.
Dodać anchois, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając, aż do rozpuszczenia, o 1 minutę.
Dodać escarole, mieszając, aby pokryć olejem, następnie zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i gotować, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż escarole będzie miękka i większość płynu odparuje, 8 do 10 minut. Doprawić lekko solą.
Łyżka na talerz i skropić olejem do smaku.
Escarole można smażyć (ale nie skropić olejem) 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w dużym garnku na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż będzie gorąco.