Escarole z orzeszkami pinii
Escarole z orzeszkami pinii może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szalotki, płatki chili, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Duszona Eskarola z porzeczkami i orzeszkami piniowymi, Podsmażona Eskarola Z Rodzynkami, Orzeszkami Piniowymi I Kaparami, oraz Bulgur z orzeszkami pinii.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż szalotki będą miękkie, o 2 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę więcej.
Dodaj escarole i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i płatki chili. Przynieś gotować na wolnym ogniu i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, Inny 3 protokół.
Dodać ocet i gotować przez 2 minuty więcej. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z orzeszkami pinii tuż przed podaniem.
Doskonałe źródło: witaminy A, kwasu foliowego, witaminy K, manganu
Dobre źródło: błonnik, witamina C, kwas pantotenowy, miedź, magnez, fosfor, potas, cynk