English Jam Bag Budyń
English Jam Bag Pudding to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz aktywne drożdże, jajka, ciepłe mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Angielskie Ciasto Budyniowe, English Summer Pudding, oraz Angielski Lepki Budyń Toffi.
Instrukcje
W misce wymieszać cukier i ciepłe mleko. Wymieszać drożdże i odstawić do spienienia, o 10 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Mąkę wymieszać z mieszaniną drożdżową, tworząc miękkie ciasto.
Wytnij Głębokie X w górę ostrymi nożycami kuchennymi. Przykryć miskę folią i odstawić do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Wymieszaj cukier, sól i gorące mleko w małej misce, aż dobrze się połączą. Zamocuj mikser z mocowaniem trzepaczki i ubijaj 2 jajka ze średnią prędkością do uzyskania piany.
Dodaj mieszankę cukrowo-mleczną i ubijaj, aż dobrze się połączą. Po uruchomieniu silnika Dodaj (w kolejności) 1/2 szklanki mąki, Pozostałe jajko, 1/2 szklanki mąki, 3 łyżki masła i pozostałą 1/2 szklanki mąki, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Kontynuuj, aby pokonać 1 minutę.
Przełącz na hak do ciasta. Starter zeskrobać na ciasto gumową szpatułką i ubijać ze średnią prędkością, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6 minut.
Dodaj 9 łyżek masła i beat aż włączone, o 1 minutę.
Lekko posmarować dużą miskę i zeskrobać ciasto do miski gumową szpatułką (ciasto będzie bardzo lepkie). Lekko posmaruj ciasto mąką, aby zapobiec tworzeniu się skorupy. Przykryć miskę folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, od 2 do 3 godzin.
Ciasto wymieszać gumową szpatułką i lekko odkurzyć mąką (ciasto nadal będzie bardzo lepkie). Przykryć miskę folią i umieścić w lodówce ciasto, mieszając go ponownie po pierwszej godzinie, co najmniej 12 godzin.
Obficie posmaruj zmiękczone masło na dolnych i górnych bokach formy pierścieniowej.
Za pomocą gumowej szpatułki zeskrobać ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i odkurzyć ciasto mąką.
Rozwałkować ciasto na 10 1/2-calowy dysk (około 1/2 cala grubości) z dobrze mąki wałka do ciasta.
Wyciąć 20 naboi (jak najbliżej siebie) obcinaczem z mąką. Zbierz resztki i ugniataj raz lub dwa razy, a następnie rozwałkuj na dysk 5 1/2 cala (grubość 1/2 cala) i schłodź dysk, owinięty folią.
Spłaszczyć 2 (2-calowe) rund ciasta do 2 1/2 cala szerokości z mąką opuszkami palców.
Zrób wgłębienie w środku 1 spłaszczonej rundy kciukiem i umieść 1 poziomową łyżeczkę dżemu w wgłębieniu, utrzymując krawędź okrągłej w czystości. Przykryć pozostałymi spłaszczonymi okrągłymi i delikatnie szczypać krawędzie za pomocą mąki palce do całkowitego uszczelnienia. Delikatnie przetaczaj między obsypanymi mąką dłońmi, aby wygładzić szwy i uformować okrągłą torebkę. Powtórz z pozostałymi rundami. (Jeśli Naboje staną się zbyt miękkie do pracy, schłodzić na talerzu, przykrytym.)
Z schłodzonego dysku wyciąć jeszcze 8 naboi i wykonać w ten sam sposób kolejne 4 woreczki, w sumie 14 wypełnionych woreczków.
Posmaruj wierzchy torebek roztopionym masłem. Palcami posypanymi mąką ostrożnie odwrócić 7 torebek (z masłem w dół) w dno formy pierścieniowej, równomiernie rozmieszczone i ledwo dotykające.
Pędzelki z większą ilością masła i równomiernie posypać orzechami pekan na wierzchu. Wykonaj kolejną warstwę z pozostałymi 7 torebkami, umieszczając każdą torebkę na obszarze, w którym spotykają się krawędzie torebek pod spodem (zakrywając szczeliny).
Posmarować pozostałym roztopionym masłem. Luźno przykryć folią i odstawić w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż woreczki podwoią się luzem, od 1 do 2 godzin (wzniosą się nieco ponad krawędź formy pierścieniowej).
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Ostrożnie wyjmij folię z folii i umieść formę pierścieniową na blasze do pieczenia, a następnie piecz, aż góra będzie złotobrązowa, około 30 minut. Odwróć na stojak i usuń formę pierścieniową. Schłodzić do ogrzania, 20 do 30 minut lub w temperaturze pokojowej. Skręć w prawo w górę tuż przed podaniem. Zdjąć torebki do podania (nie kroić jak ciasto).
* Użyj ulubionego dżemu lub marmolady, ale pamiętaj, aby wyciąć duże kawałki owoców na małe kawałki.* Ciasto można schłodzić do 3 dni. Wymieszać gumową szpatułką raz dziennie.* Budyń może być wykonany z przodu i całkowicie schłodzony (na stojaku), a następnie zwrócony do formy pierścieniowej i zamrożony, dobrze owinięty w folię, do 1 tygodnia. Podgrzać, góra pokryta folią, w piekarniku 177° do nagrzania, 20 do 30 minut.