Enchilady
Jeśli masz około 55 minut do spędzenia w kuchni, Enchiladas może być doskonałym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 464 kalorie , 38 g białka i 20 g tłuszczu . Za 2,57 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Sprawdza się dobrze jako danie główne kuchni meksykańskiej. Mieszanka mieszanki przypraw do taco, zielonej cebuli, jogurtu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Authentic Chicken Enchiladas i French Inspired Poblano Crepe 'Enchiladas' .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż mieloną wołowinę, zieloną cebulę i papryczkę jalapeno, aż wołowina równomiernie zbrązowieje. Wymieszaj z wodą i przyprawą do taco. Gotuj na wolnym ogniu, aż woda odparuje.
W średniej wielkości misce wymieszaj jogurt, zupę zagęszczoną i ser.
Podziel mieszankę mięsną równo pomiędzy tortille.
Nałóż na mięso kilka łyżek mieszanki serowej i zwiń.
Umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 7x11 cali. Powtórz dla każdej tortilli. Nałóż łyżką pozostałą mieszankę serową na wierzch tortilli.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20–30 minut.