Enchiladas z indyka z Tomatillosem pieczonym w ogniu

Enchiladas z indyka z Tomatillosem pieczonym w ogniu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 794 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, kurczak, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klopsiki z indyka z pieczonym w ogniu Zielonym Chiles, Pieczony pomidorowy makaron z cukinią z Pulpetami z indyka, oraz Pierś z indyka w ognistym sosie pomidorowo-bazyliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku pomidorów: rozgrzej brojlery i ustaw pomidory, czosnek, jalapenos i cebula na wyłożonej folią tacy.
Skropić składniki odrobiną oliwy z oliwek i posypać solą i pieprzem.
Umieść warzywa pod brojlerem 3 do 4 cali od góry i gotować, aż pomidory i cebula są dobrze zwęglone, 5 do 6 protokół. Włącz warzywa i broil aż zwęglone na całym, 4 do 5 minut dłużej.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do blendera z wywarem z kurczaka, kolendrą i sokiem z limonki. Puree, aż będzie całkowicie gładkie.
Umieść w dużej patelni saute na średnim ogniu i ogrzać. Doprawić solą i pieprzem.
Dla enchiladas indyka: Ustaw dużą patelnię saute na średnim ogniu i płaszcz z olejem.
Dodaj indyka i czosnek i brązowy dobrze, 3 do 4 protokół.
Dodaj kminek, kolendra,papryka, oregano i cebula i gotować, aż dobrze rumiane, 10 minut dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i posmaruj 9-by-13-calowe danie zapiekane z olejem.
Łyżka niektóre z sosem tomatillo na dnie patelni lekko płaszcz. Zanurz każdą tortillę w rozgrzanym sosie tomatillo (będzie to zarówno smak tortilla, a także uczynić go bardziej giętki). Łyżka 1/4 szklanki zmielonego nadzienia indyka na każdą tortillę. Podziel 1/2 szklanki rozdrobnionego sera Jack między każdą tortillą. Złóż tortille nad nadzieniem i umieść je po stronie szwu w dół w naczyniu z tarki.
Umieść 6 enchiladas na patelni i top z sosem tomatillo więcej więc są one ledwo pokryte. Wierzch z pozostałą 1/2 szklanki sera Jack i posypać pokruszonym queso fresco.
Umieść na tacy (aby złapać wszelkie kapanie)i piec, aż ser się stopi i sos jest bulgotanie, 15 do 17 protokół. Zakończyć pod brojlerem do dalszego brązowienia w razie potrzeby.
Wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić i udekorować posiekaną kolendrą.
Podawać z kwaśną śmietaną z boku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.