Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem

Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem
Enchiladas wołowiny z pikantnym czerwonym sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, SOS enchilada, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 72 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Spróbuj Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem, Homarowe Enchiladas z pikantnym sosem z cukinii, oraz Enchiladas z wołowiną i serem z domowym czerwonym sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby pikantny czerwony sos, podgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać 1/2 szklanki cebuli, aż cebula zmięknie, 3 do 4 protokół. Wymieszać w 4 łyżeczki czosnku, i gotować i mieszać aż pachnące, kolejne 3 do 5 minut, uważnie obserwując, aby uniknąć spalania czosnku. Wymieszać w oregano, 3 1/2 łyżeczki chili w proszku, bazylia, sól i czarny pieprz, 1 łyżeczka kminku, suszona kolendra, salsa, sos pomidorowy, pasta pomidorowa, i rosół z kurczaka, aż sos jest płynnie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Suszona KolendraSuszona Kolendra
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować około 30 protokół, często mieszając, aż smaki mają mieszane i sos lekko zgęstniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
Podczas pikantny czerwony sos jest gotowanie, gotować i mieszać mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż mięso jest równomiernie rumiane. Rozbić mięso na kruszy się, jak gotuje, i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Sos CzerwonySos Czerwony
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wymieszać w 3/4 szklanki cebuli, 1 łyżka czosnku, 1/2 łyżeczka chili w proszku, i 1/2 łyżeczka kminku do mięsa, i gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i mięso mieszanina jest pachnące przyprawami, 5 do 10 więcej minut. Wymieszać z sosem enchilada i bulionem wołowym; dusić jeszcze 5 minut. Wymieszaj w 1/2 szklanki meksykańskiej mieszanki serów i pozwól serowi stopić się w sosie mięsnym. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować sos mięsny na wolnym ogniu przez 30 więcej minut, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
6
Spryskaj obie strony każdej tortilli sprayem do gotowania, ułóż tortille kawałkiem folii aluminiowej między każdą tortillą i owinąć stos folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Umieść tortille w nagrzanym piekarniku do ogrzania, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Rozłóż około 1/2 szklanki pikantnego czerwonego sosu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Napełnij każdą tortillę sosem mięsnym, rezerwując około 1/2 szklanki sosu mięsnego; zwiń tortille w enchiladas i ułóż w naczyniu do pieczenia, zszywaj boki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
9
Wlać pozostały pikantny czerwony sos na enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
10
Posypać zarezerwowane 1/2 szklanki mieszanki mięsa, i top z pozostałych 2 szklanki meksykańskiej mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Piec, aż polewa ser jest złoty brąz i sos jest bąbelkowy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
Wyjąć z piekarnika i posypać kolendrą służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn