Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem

Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem
Enchiladas wołowiny z pikantnym czerwonym sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, SOS enchilada, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 72 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 56%. Spróbuj Enchiladas wołowe z pikantnym czerwonym sosem, Homarowe Enchiladas z pikantnym sosem z cukinii, oraz Enchiladas z wołowiną i serem z domowym czerwonym sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby pikantny czerwony sos, podgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać 1/2 szklanki cebuli, aż cebula zmięknie, 3 do 4 protokół. Wymieszać w 4 łyżeczki czosnku, i gotować i mieszać aż pachnące, kolejne 3 do 5 minut, uważnie obserwując, aby uniknąć spalania czosnku. Wymieszać w oregano, 3 1/2 łyżeczki chili w proszku, bazylia, sól i czarny pieprz, 1 łyżeczka kminku, suszona kolendra, salsa, sos pomidorowy, pasta pomidorowa, i rosół z kurczaka, aż sos jest płynnie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Suszona KolendraSuszona Kolendra
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować około 30 protokół, często mieszając, aż smaki mają mieszane i sos lekko zgęstniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3
Podczas pikantny czerwony sos jest gotowanie, gotować i mieszać mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż mięso jest równomiernie rumiane. Rozbić mięso na kruszy się, jak gotuje, i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Sos CzerwonySos Czerwony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wymieszać w 3/4 szklanki cebuli, 1 łyżka czosnku, 1/2 łyżeczka chili w proszku, i 1/2 łyżeczka kminku do mięsa, i gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i mięso mieszanina jest pachnące przyprawami, 5 do 10 więcej minut. Wymieszać z sosem enchilada i bulionem wołowym; dusić jeszcze 5 minut. Wymieszaj w 1/2 szklanki meksykańskiej mieszanki serów i pozwól serowi stopić się w sosie mięsnym. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować sos mięsny na wolnym ogniu przez 30 więcej minut, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Spryskaj obie strony każdej tortilli sprayem do gotowania, ułóż tortille kawałkiem folii aluminiowej między każdą tortillą i owinąć stos folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Umieść tortille w nagrzanym piekarniku do ogrzania, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Rozłóż około 1/2 szklanki pikantnego czerwonego sosu na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Napełnij każdą tortillę sosem mięsnym, rezerwując około 1/2 szklanki sosu mięsnego; zwiń tortille w enchiladas i ułóż w naczyniu do pieczenia, zszywaj boki w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
9
Wlać pozostały pikantny czerwony sos na enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CzerwonySos Czerwony
10
Posypać zarezerwowane 1/2 szklanki mieszanki mięsa, i top z pozostałych 2 szklanki meksykańskiej mieszanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser MeksykańskiSer Meksykański
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
11
Piec, aż polewa ser jest złoty brąz i sos jest bąbelkowy, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Wyjąć z piekarnika i posypać kolendrą służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn