Elegancki tort wianek jagodowy
Elegancki tort wianek jagodowy wymaga około 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i laktoowo-wegetariański przepis ma 364 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Mieszanka białka jaja, dżem morelowy, kilka gałązek eukaliptusa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 327 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Elegancki Drobiazg Jagodowy, Elegancka Tarta Ze Świeżymi Jagodami, oraz Wieniec z zimowej sałatki jagodowej z sosem cytrynowym.
Instrukcje
Zrób ciasto w kształcie pierścienia: przygotuj gorącą mieszankę ciastek toddy (przepis przeciwny), następnie nasmaruj i obustronnie wyłóż okrągłą, głęboką puszkę na ciasto o średnicy 23 cm. Odkleić etykietę z pustej puszki o pojemności 400 g i dobrze umyć. Masło na zewnątrz puszki i zawinąć w nieprzywierający papier do pieczenia. Jedną trzecią puszki napełnij fasolą do pieczenia, ryżem lub suszonymi roślinami strączkowymi (aby ją zważyć), a następnie umieść na środku puszki. Łyżka ciasta wymieszać wokół pierścienia, a następnie wygładzić górę.
Piec w temperaturze 160 ° c / wentylator 140 ° C/Gaz 3 przez 1 godzinę, następnie zmniejszyć do 140 ° C/wentylator 120 ° C/Gaz 1 i piec przez kolejną godzinę lub aż szpikulec wyjdzie czysty.
Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, użyj szaszłyku do pieprzu ciasto z otworami, szturchając go do końca. Cukier rozpuścić w herbacie, dodać whisky lub sok pomarańczowy, a następnie łyżkę na powierzchni. Jeśli robisz ciasto z wyprzedzeniem, karmić go świeżym łykiem gorącego toddy co tydzień, ale uważaj, aby ciasto nie rozmokło. Może być przechowywany przez miesiąc dobrze zapakowany w hermetyczny pojemnik w chłodnym, suchym miejscu. Jeśli brakuje czasu, ciasto można zrobić tego samego dnia, w którym go udekorujesz.
Aby udekorować, lekko ubić białko jaja, a następnie umieścić cukier na płaskim talerzu lub tacy. Końcówki liści zanurz w białku jajka, otrząśnij nadmiar, a następnie zanurz w cukrze, aby pokryć. Pozostawić do wyschnięcia, a ciasto przykryć marcepanem. Jeśli Twoje żurawiny są zamrożone, pozostaw je na kilku arkuszach ręcznika kuchennego na tym etapie, aby rozmrozić i wyschnąć, lub sok wpadnie do lukru.
Zwiń marcepan w kółko o średnicy 23 cm, kształtując go rękami w okrąg. Alternatywnie, rozwałkuj marcepan nieco większy niż potrzebujesz, a następnie pokrój okrągły placek, używając podstawy puszek do ciast jako prowadnicy. Odwróć marcepan.
Wierzch ciasta posmarować dżemem, a następnie położyć na marcepanie.
Zrób dziurę w środku. Używając puszki, przepchnij otwór w środku ciasta i wybij nadmiar marcepanu. jest to najprostszy sposób, aby upewnić się, że dziura w pokrywie pasuje do otworu w cieście. Skręć ciasto prawo sposób i usiąść na talerzu ciasta.
Cukier puder przesiać, ubić z białkiem, aż będzie gęsty i gładki.
Rozłóż marcepan nożem do palety, a następnie udekoruj wierzch żurawiną, liśćmi laurowymi i oszronionymi gałązkami eukaliptusa. Pozostawić do Ustawienia na noc przed cięciem. Może być udekorowany do dnia poprzedzającego. Przechowywać ciasto owinięte w folię do lukru.