Elegancki tort wianek jagodowy

Elegancki tort wianek jagodowy
Elegancki tort wianek jagodowy wymaga około 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i laktoowo-wegetariański przepis ma 364 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Mieszanka białka jaja, dżem morelowy, kilka gałązek eukaliptusa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 327 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Elegancki Drobiazg Jagodowy, Elegancka Tarta Ze Świeżymi Jagodami, oraz Wieniec z zimowej sałatki jagodowej z sosem cytrynowym.

Instrukcje

1
Zrób ciasto w kształcie pierścienia: przygotuj gorącą mieszankę ciastek toddy (przepis przeciwny), następnie nasmaruj i obustronnie wyłóż okrągłą, głęboką puszkę na ciasto o średnicy 23 cm. Odkleić etykietę z pustej puszki o pojemności 400 g i dobrze umyć. Masło na zewnątrz puszki i zawinąć w nieprzywierający papier do pieczenia. Jedną trzecią puszki napełnij fasolą do pieczenia, ryżem lub suszonymi roślinami strączkowymi (aby ją zważyć), a następnie umieść na środku puszki. Łyżka ciasta wymieszać wokół pierścienia, a następnie wygładzić górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2
Piec w temperaturze 160 ° c / wentylator 140 ° C/Gaz 3 przez 1 godzinę, następnie zmniejszyć do 140 ° C/wentylator 120 ° C/Gaz 1 i piec przez kolejną godzinę lub aż szpikulec wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, użyj szaszłyku do pieprzu ciasto z otworami, szturchając go do końca. Cukier rozpuścić w herbacie, dodać whisky lub sok pomarańczowy, a następnie łyżkę na powierzchni. Jeśli robisz ciasto z wyprzedzeniem, karmić go świeżym łykiem gorącego toddy co tydzień, ale uważaj, aby ciasto nie rozmokło. Może być przechowywany przez miesiąc dobrze zapakowany w hermetyczny pojemnik w chłodnym, suchym miejscu. Jeśli brakuje czasu, ciasto można zrobić tego samego dnia, w którym go udekorujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
WhiskeyWhiskey
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Aby udekorować, lekko ubić białko jaja, a następnie umieścić cukier na płaskim talerzu lub tacy. Końcówki liści zanurz w białku jajka, otrząśnij nadmiar, a następnie zanurz w cukrze, aby pokryć. Pozostawić do wyschnięcia, a ciasto przykryć marcepanem. Jeśli Twoje żurawiny są zamrożone, pozostaw je na kilku arkuszach ręcznika kuchennego na tym etapie, aby rozmrozić i wyschnąć, lub sok wpadnie do lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
MarcepanMarcepan
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
5
Zwiń marcepan w kółko o średnicy 23 cm, kształtując go rękami w okrąg. Alternatywnie, rozwałkuj marcepan nieco większy niż potrzebujesz, a następnie pokrój okrągły placek, używając podstawy puszek do ciast jako prowadnicy. Odwróć marcepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Wierzch ciasta posmarować dżemem, a następnie położyć na marcepanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
DżemDżem
7
Zrób dziurę w środku. Używając puszki, przepchnij otwór w środku ciasta i wybij nadmiar marcepanu. jest to najprostszy sposób, aby upewnić się, że dziura w pokrywie pasuje do otworu w cieście. Skręć ciasto prawo sposób i usiąść na talerzu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
PunchPunch
8
Cukier puder przesiać, ubić z białkiem, aż będzie gęsty i gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
9
Rozłóż marcepan nożem do palety, a następnie udekoruj wierzch żurawiną, liśćmi laurowymi i oszronionymi gałązkami eukaliptusa. Pozostawić do Ustawienia na noc przed cięciem. Może być udekorowany do dnia poprzedzającego. Przechowywać ciasto owinięte w folię do lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
MarcepanMarcepan
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn