Egzotyczny kurczak z granatem
Kurczak z egzotycznym granatem to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Ten przepis daje 6 porcji z 352 kaloriami , 28 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 2,24 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, czosnek, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 55 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 63% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gofry z granatem i Nutellą , Zielona sałatka z winegretem z granatów i dodatkiem sera koziego oraz Chrupiące jabłko z granatem .
Instrukcje
Wymieszaj w małej misce kminek, kolendrę, zioła prowansalskie, czarny pieprz, cynamon i pieprz cayenne.
Umieść kurczaka i czosnek w misce; posyp kurczaka około 2/3 mieszanki przypraw i wymieszaj.
Przenieś kurczaka do plastikowego woreczka z możliwością ponownego zamknięcia.
Wlać sok z granatów. Zamknąć i schłodzić co najmniej 12 godzin.
Wyjmij kurczaka z woreczka, zachowując marynatę.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Osusz kurczaka ręcznikiem papierowym. Dopraw pozostałą mieszanką przypraw i solą. Posmaruj oliwą z oliwek, a następnie ułóż kurczaka w dużej formie do pieczenia w jednej warstwie.
Piecz pałki, aż nie będą już różowe przy kości, a soki będą klarowne, przez 45 do 50 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony w pobliżu kości powinien wskazywać co najmniej 165 stopni Fahrenheita (74 stopnie Celsjusza).
Podczas pieczenia kurczaka zagotuj odłożoną marynatę w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj dalej, aż zmniejszy się o 2/
Przed podaniem polej kurczaka.