Egg Foo Yung
Egg Foo Yung jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, Azjatycki olej sezamowy, ocet destylowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Vegan Egg Foo Yung (Tofu Yung), Egg Foo Yung, oraz Egg Fu Yung dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion, sos ostrygowy, ketchup, sos sojowy, ocet, skrobia kukurydziana i szczypta soli ubić w małym ciężkim rondlu. Doprowadzić do duszenia, ubijając od czasu do czasu, i gotować 2 minuty.
Posiekać szalotki, oddzielając białe części i zielenie.
Jajka ubić w misce z olejem sezamowym i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Gotować białą scallion, grzyby, kiełki, i 1/4 łyżeczka soli w oleju roślinnym w 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, aż jakakolwiek ciecz wyparowała, o 5 protokół.
Dodaj krewetki i połowę zieleni scallion, następnie wlać jajka i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jaja są tylko gotowane, ale nadal lekko luźne. Patelnia przykryć i gotować, aż jajka są tylko ustawić, O 3 protokół.
Podawać posypane pozostałą zieleniną scallion.
W porcji: 301 kalorii ,19g tłuszczu (4G nasycone), 487mg cholesterolu, 515mg sodu, 11g węglowodanów, 2G błonnika, 23G białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "