Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami

Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami
Edamame z tofu, kiełkami fasoli i wodorostami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 241 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona sezamu, imbir, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rukola, Fasola Edamame I Wodorosty Hijiki, Tofu i grzyby z kiełkami fasoli i szpinakiem, oraz Marynowane Tofu z orzeszkami ziemnymi i Zwęglonymi kiełkami fasoli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W żaroodpornej misce przykryj wakame wrzącą wodą i odstaw do zmiękczenia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WakameWakame
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Odcedzić wakame i naciśnij, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WakameWakame
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Toast nasiona sezamu na małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, przez 3 protokół. W średniej misce ubić ocet ryżowy z sosem sojowym i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Ubić w oleju orzechowym i sezamowym. Doprawić solą i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Dodaj tofu do dressingu i odstawić na 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
6
Przenieść tofu na małym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Dodaj edamame, kiełki fasoli i wakame do dressingu i wrzucić do herbu. Wchodzisz w tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
WakameWakame
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Przełożyć do miski, posypać sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn