Edamame Sukcotasz
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów południowych do swojego pudełka z przepisami, Edamame Succotash może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 68 centów za porcję. Ten przepis wypróbowało i polubiło 5 osób. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka boczku wędzonego jabłoni, papryki pokrojonej w drobną kostkę, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżką wynoszący 22%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Edamame Succotash, edamame succotash i Edamame Succotash.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej sezamowy na średnim ogniu.
Smaż cebulę i czosnek, aż zmiękną, około 2 minut.
Dodaj boczek i gotuj, aż wytopi się tłuszcz i zacznie chrupać, około 5 minut.
Dodaj edamame, kukurydzę i paprykę i smaż przez 2 do 3 minut. Dopraw 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu.
Zdejmij z ognia i podawaj na gorąco.
Z Food Network Star: oficjalny przewodnik po najgorętszym programie kulinarnym w Ameryce autorstwa Iana Jackmana. Prawa autorskie (c) 2011 By Food Network. Po uzgodnieniu z William Morris Cookbooks/Harper
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Succotash w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.