Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki

Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki
Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,56 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, sos teriyaki, filety z tuńczyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż arborio można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 93%. Podobne przepisy to Edamame-Sałatka ryżowa z tuńczykiem Teriyaki, Paszport do Japonii: Edamame, Gyoza, ryż i wołowina Teriyaki, oraz Teriyaki-glazurowany brązowy ryż i hamburgery Edamame z grillowanym ananasem i chrupiącą zieloną cebulą.

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz ugotowany ryż z 1/4 szklanki wody. Przykryć i gotować, aż ryż wchłonie wodę i jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W dużej misce, połączyć ryż, edamame, marchew, szalotki, kolendra, olej sezamowy, i musztarda. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Filety z tuńczyka ułożyć na talerzu i polać sosem teriyaki. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Ułóż czerwoną sałatę lub liście radicchio na pojedynczych talerzach. Łyżka edamame - Sałatka ryżowa na wierzchu lub wewnątrz liścia radicchio. Na wierzchu filety z tuńczyka i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer
Domaine Weinbach Cuvee Theo Gewurztraminer
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn