Łatwy letni Clambake może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1164 kalorii. Na $5.4 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 6 fanów. Jeśli masz czerwone ziemniaki, liście laurowe, łodygi selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Spróbuj Clambake, Clambake Jednopalczasty, oraz Kuchnia Clambake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wszystkie składniki zmiksować w misce. Masło doprawić solą i pieprzem. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Umieść małże i mąkę kukurydzianą (aby pomóc oczyścić małże z piasku) w bardzo dużej misce lub garnku; napełnij wystarczającą ilością zimnej osolonej wody, aby pokryć małże. Odstawić na co najmniej 30 minut i do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana
Małże
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Garnek
2
Umieść 12-calowy kwadrat gazę na powierzchni roboczej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
3
Umieść seler, pietruszkę, tymianek, liście laurowe i ziarna pieprzu na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Seler
Tymianek
4
Zwinąć i związać sznurkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
5
Miejsce bouquet garni w dużym (co najmniej 18-quart) garnek. Do połowy napełnij garnek zimną wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Dodaj 1 głowę homara; przykryj garnek. Gotować, aż homar jest prawie gotowane przez i skorupa staje się jasnoczerwony, o 8 protokół. Używając szczypiec, przenieś homara do miski. Powtórz z pozostałymi homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Garnek
7
Dodaj ziemniaki i cebulę do garnka. Kadzi off gotowania płynu do dużej miski, pozostawiając tyle, aby pokryć warzywa; rezerwy płynu w misce. Doprowadzić płyn w garnku do wrzenia. Przykryć; ziemniaki i cebulę gotować 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ziemniak
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Garnek
8
Warstwa kiełbasy i kukurydzy na wierzchu warzyw. Przykryć; gotować, aż ziemniaki będą po prostu miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ziemniak
Kiełbasa
Kukurydza
9
Małże dokładnie spłukać. Ułóż małże na kukurydzy i kiełbasach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Małże
Kukurydza
10
Umieść homary na małżach. Przykryj garnek szczelnie pokrywką lub, jeśli to konieczne, przykryj szczelnie zachodzącymi na siebie dużymi arkuszami folii. Gotować, aż małże otwarte, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Małże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Garnek
11
Zdjąć z ognia.
12
Przenieś homary na powierzchnię roboczą, od strony skorupy w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
13
Umieścić czubek dużego noża na środku 1 homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
14
Pokrój homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż może nie przeciąć skorupy), a następnie pokrój homara na pół od środka do końca ogona. W razie potrzeby użyj nożyc kuchennych, aby przeciąć skorupę. Powtórz z pozostałymi homarami. Małże kopiec (odrzucając każdy, który nie otworzył), homary i kiełbaski na dużym talerzu; rezerwa gotowania bulionu w garnku. Surround owoce morza z kukurydzy, ziemniaków i, w razie potrzeby, cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Ziemniak
Kiełbasa
Owoce Morza
Cebula
Bulion
Małże
Kukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Garnek
15
Warzywa posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
16
Posypać natką pietruszki; dekorować cytryną. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
17
W rondlu rozpuścić przyprawione masło; podzielić na 6 ramekinów. Odrzuć bouquet garni z puli. Smak bulionu; doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Masło
Pieprz
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z Sosem
Garnek
18
Jeśli bulion jest zbyt słony, dodaj trochę płynu do gotowania homara. Zagotować bulion; podzielić na 6 filiżanek zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Bulion
Zupa
19
Podawać przyprawione masło i bulion wraz z warzywami, kiełbasą i owocami morza.
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.