Easy Peasy Chicken Bake
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Easy Peasy Chicken Bake może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 4G tłuszczu i w sumie 266 kalorii. Za 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga soli, ud z kurczaka, octu z czerwonego wina i tymianku. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 5 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Easy Peasy Chicken Curry, Łatwy Peasy Cheesy Chicken, oraz Łatwy Peasy Cheesy Mayo Chicken.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Wymieszaj w misce czosnek, szalotkę, białe wino, bulion z kurczaka, ocet z czerwonego wina, gorczycę, sól, czarny pieprz i świeży tymianek i odstaw na bok.
Umieść udka z kurczaka w przygotowanym naczyniu do pieczenia i rozsyp ziemniaki, grzyby i groszek wokół naczynia.
Wlej płynną mieszankę na kurczaka i warzywa, lekko unosząc uda, aby smaki rozprzestrzeniły się po całym naczyniu.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy na środku, soki będą klarowne, a termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony do środka uda odczytuje co najmniej 165 stopni F (75 stopni C), około 40 minut. Pozostaw naczynie na 5 do 10 minut przed podaniem.