Easy Paella

Easy Paella
Easy Paellan to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz olej roślinny, przegrzebki morskie, kiełbasa z indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Paella, Easy Paella, oraz Easy paella dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj dwoma szklanymi naczyniami do pieczenia o wymiarach 11x7 cali sprayem do gotowania. W średniej misce, wrzucić krewetki i przegrzebki z 1 łyżka oleju i obfite szczypta nici szafranu; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
W 4-ćwiartowym holenderskim piekarniku podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na średnim ogniu. Czosnek i cebulę gotować w oleju około 5 minut, często mieszając, aż cebula będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z pomidorami, karczochami i kiełbasą. Gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
PomidorPomidor
KiełbasaKiełbasa
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Rozłóż połowę mieszanki ryżu równomiernie w każdym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać bulion, paprykę i 1 łyżeczkę szafranu do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
PaprykaPapryka
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Wlać 2 szklanki mieszanki bulionu równomiernie na mieszaninę ryżu w każdym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Piec 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieść krewetki i przegrzebki na mieszance ryżu w każdym naczyniu. Przykryć i piec 15 do 20 minut lub aż krewetki są różowe i przegrzebki są białe i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
CVNE Seleccion de Fincas Tempranillo
Wino wyprodukowane z winogron z naszych winnic w Villalba del Duero, Burgos. Wysoka fioletowa warstwa. Nos z wieloma nutami czarnych owoców zmiękczonych przez kwiatowe aromaty, które są przerywane odrobiną minerału z gleby, która przeplata się z wanilią pochodzącą z ich krótkiego pobytu w beczce. Na podniebieniu jest wygładzony szlachetną taniną, która zapewnia długi i trwały posmak. Wykonane w 100% z Tempranillo.Idealne połączenie z wszelkiego rodzaju tłustych mięs i dziczyzny w postaci pieczenia, gulasze, oprócz różnych serów w okolicy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn