Easy Paellan to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 409 kalorii. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz olej roślinny, przegrzebki morskie, kiełbasa z indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Paella, Easy Paella, oraz Easy paella dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj dwoma szklanymi naczyniami do pieczenia o wymiarach 11x7 cali sprayem do gotowania. W średniej misce, wrzucić krewetki i przegrzebki z 1 łyżka oleju i obfite szczypta nici szafranu; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Spray Do Gotowania
Przegrzebki
Krewetki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
2
W 4-ćwiartowym holenderskim piekarniku podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na średnim ogniu. Czosnek i cebulę gotować w oleju około 5 minut, często mieszając, aż cebula będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z pomidorami, karczochami i kiełbasą. Gotować 2 minuty, często mieszając. Wymieszać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Pomidor
Kiełbasa
Czosnek
Cebula
Ryż
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Rozłóż połowę mieszanki ryżu równomiernie w każdym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
4
W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać bulion, paprykę i 1 łyżeczkę szafranu do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Papryka
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Wlać 2 szklanki mieszanki bulionu równomiernie na mieszaninę ryżu w każdym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Piec 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Umieść krewetki i przegrzebki na mieszance ryżu w każdym naczyniu. Przykryć i piec 15 do 20 minut lub aż krewetki są różowe i przegrzebki są białe i nieprzezroczyste.
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Możesz spróbować Cvne Seleccion de Fincas Tempranillo. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.