Easy Chile Salsa
Easy Chile Salsa może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 31 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Za 33 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pod ręką Tajskie chili, pomidory, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 27 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile, Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), oraz Serious Salsa: Chile Morita Salsa dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na dużej patelni do smażenia rozgrzej olej na średnim ogniu.
cebula, czosnek i chili. Gotuj przez około 7 minut, aż Skórki tomatillo się zrumienią.
Ostrożnie obierz ząbki czosnku i przenieś miksturę do blendera.
Dodaj kolendrę i 1 szklankę wody. Przetwarzaj do uzyskania gładkości, około 2 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wlej salsę do miski i podawaj.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy ton z fioletowymi iskierkami wyrasta na jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje długowieczność, ale dominują dyskretne dojrzałe owoce. Zrównoważone, pełne wino, które ma reminiscente fragrantes dębu na długim finiszu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.