Easy Chicken Korma
Przepis Łatwy kurczak Korman jest gotowy w około 50 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. To danie główne ma 447 kalorii, 29g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 401 fanów. Mieszanka cebuli, czosnku, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Spróbuj Easy Chicken Korma, Korma warzywna, jak zrobić Korma warzywna, oraz Łatwy bezmleczny SOS Korma z czarną ciecierzycą, fioletowymi ziemniakami i dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia 2 quart.
Rozgrzać olej i masło na patelni na średnim ogniu. Cebulę ugotować na oleju do miękkości.
Umieścić cebulę, jogurt, chutney mango, czosnek, kurkuma, chili w proszku, garam masala, i do miski robota kuchennego. Proces na gładki SOS; powinno być o konsystencji gęstej śmietany.
W razie potrzeby dodaj trochę wody lub jogurtu, aby go rozrzedzić.
Rozłóż kurczaka w przygotowanym naczyniu do pieczenia i polej kurczaka sosem cebulowym.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, aż kurczak zostanie ugotowany.
Na wierzch posypać pokrojonymi w plasterki migdałami i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest mieszanka Essay Chenin Blanc. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Esej Chenin Blanc Blend]()
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.