Easiest Ever ' Chicken Mole Enchiladas

Easiest Ever ' Chicken Mole Enchiladas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Easiest Ever ' Chicken Mole Enchiladas spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,32 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 698 kalorii, 19g białka, oraz 53g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka, woda, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Najlepsze, Najłatwiejsze I Niskotłuszczowe! Chicken Verde Enchiladas, Enchiladas z kurczaka z sosem Red mole, oraz Chicken Mole Enchiladas Supreme.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla kurczaka: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. na blasze do pieczenia, posypać kurczaka solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Piec do gotowane przez, 10 do 15 protokół. Odstawić do ostygnięcia, a następnie rozdrobnić na małe kawałki wielkości kęsa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Dla Kreta: rozpuścić suszone chiles mocząc je w 1 1/2 szklanki gorącej wody przez 15 minut. Następnie odcedzić i odstawić. Tost tortille kukurydziane na suchej patelni do wyschnięcia, chrupiące i złote. Rozerwać na kawałki i odstawić. W tej samej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
TostyTosty
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać cebulę, doprawić odrobiną soli i podsmażyć, aż będzie przezroczysty, o 3 protokół. Następnie dodać czosnek i gotować 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
SólSól
6
Przenieść mieszankę cebuli i czosnku do blendera z chiles, tortille, masło orzechowe i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać bulion z kurczaka i zmiksować na bardzo gładką masę. Następnie przenieść sos do średniej patelni saute i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Wymieszać z czekoladą. Pieprzyk doprawiamy solą i pieprzem. Zarezerwuj 1 filiżankę Kreta do przybrania enchiladas, reszta zostanie wykorzystana do zanurzenia tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzekoladaCzekolada
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Aby zmontować enchiladas: wypełnij średni saute pan w połowie drogi z oleju na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, zanurz 1 tortillę na raz i smaż tylko do miękkości i ogrzania przez kilka sekund. Wyciągnij, niech nadmiar oleju kapie, a następnie zanurz smażoną tortillę bezpośrednio w ciepłym Krecie (który powinien być tuż obok patelni dla łatwego zanurzenia) i przenieś na talerz. Pracując szybko, umieść 1/3 filiżanki rozdrobnionego kurczaka w środku, uważając, aby nie przesadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zwiń tortillę jak cygaro, aby zamknąć nadzienie i umieścić w szew naczynia do serwowania w dół. Kontynuuj, aby wypełnić wszystkie tortille i umieścić je obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
RolkaRolka
10
Wylej zarezerwowany kret na wierzch. (Ten przepis może być szczelnie owinięty i zamrożony przez 3 tygodnie na tym etapie. Aby podgrzać: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F, Rozpakuj i piecz, aż sos będzie bąbelkowy i enchiladas zostaną podgrzane, około 20 do 25 minut.) Do podania skropić odrobiną kwaśnej śmietany i posypać queso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Jimmy John ' s Vin de Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i producenta wina Kenny Likitprakong.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn