Dżem Z Kardamonu Śliwkowego Damson
Need a przyprawa bezglutenowa i wegetariańska? Dżem z kardamonu śliwkowego Damson może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 352 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, wodę, śliwki adamaszkowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Spróbuj Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, Dżem Damson Plum & Gin, oraz Damson Plum Pinwheels dla podobnych receptur.
Instrukcje
W zlewie pełnym chłodnej wody spłucz i odstaw śliwki.
Umieść je na patelni o grubym dnie, odpowiedniej do powolnego gotowania i na tyle głębokiej, aby umożliwić spienienie, gdy śliwki zaczną się gotować.
Dodaj wodę i strąki kardamonu i doprowadzić mieszaninę do niskiego wrzenia na średnim ogniu. Włącz ciepło do niskiego na wolnym wolnym ogniu i pozwól owocom gotować odkryte przez 1 1/2 godziny. Pozostawić śliwki do ostygnięcia.
Aby wrzucić śliwki, odcedzić schłodzone śliwki durszlakiem, wyciskając sok rękami i zbierając go w dużej misce. Podnieś gnojowicę z pestek i owoców w durszlaku małymi garściami i delikatnie wyciśnij miąższ śliwki i skórki do miski z syropem, utrzymując Pestki w dłoni, a następnie je odrzucając.
Śliwki włożyć z powrotem do oryginalnego garnka z cukrem i masłem. Gotować na bardzo niskim wolnym ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć, około 4 godzin. Aby sprawdzić odpowiedni rozwój pektyny, upuść łyżkę dżemu na talerz i włóż go do lodówki na kilka minut: mieszanina powinna być miękka i nie być syropowata.
Kadzi gorący dżem do gorących, sterylnych słoików, wytrzeć obręcze czyste, umieścić sterylne pokrywki i dokręcić zakrętki. Pozostawić słoiki do ostygnięcia do temperatury pokojowej i sprawdzić, czy każdy słoik jest szczelny.