Dżem słodko-kwaśny – nie tylko do kurczaka

Dżem słodko-kwaśny – nie tylko do kurczaka
Dżem słodko-kwaśny - nie tylko do kurczaka może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przypraw. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis ma 78 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 90 osób. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cukru, papryczki habanero, brązowego cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złym wynikiem (ale nadal możliwym do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Słodkie i pikantne ciasteczka z dżemem jagodowym i melasą (również bezglutenowe!) , Just Another Tiramisu i Pikantne burgery z czarnej fasoli BBQ Just Julie .

Instrukcje

1
Załóż gumowe rękawiczki i unikaj dotykania oczu i twarzy, a następnie usuń pestki z papryczki habanero i posiekaj ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I PierścieniamiSterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
2
Włóż papryczkę habanero, morele, szalotkę, zieloną i czerwoną paprykę, ananasa, pomidorki koktajlowe, czosnek, kolendrę, kmin rzymski i sok z limonki do dużego garnka i podgrzewaj na średnim ogniu, dodając pektynę i mieszając, aż się rozpuści. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie dodaj biały i brązowy cukier, mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Doprowadź dżem ponownie do wrzenia, dodaj masło, aby zmniejszyć pienienie, i gotuj na dużym ogniu przez 2 do 3 minut, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
Szalotki Pokrojone W Cienkie PaskiSzalotki Pokrojone W Cienkie Paski
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
PektynaPektyna
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Wyłącz ogień, zbierz pianę, która utworzy się na dżemie i usuń ją. Przełóż dżem do wysterylizowanych słoików i zamknij każdy wysterylizowaną pokrywką i pierścieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
4
Gotuj napełnione słoiki w kąpieli wodnej przez 10 minut, następnie wyjmij je i odstaw do góry dnem na ściereczce na około 5 minut. Odwróć je prawą stroną do góry i pozwól im się zamknąć (nasłuchuj trzasku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Pozostawić słoiki do całkowitego ostygnięcia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje90
Ocena Zdrowia0
Magazyn