Dżem Rabarbarowy Malinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy,więc spróbuj dżemu z rabarbaru malinowego. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Jest idealny do Dzień Matki. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, skórkę cytrynową, galaretkę o smaku malinowym i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Sałatka Z Galaretki Malinowej, oraz Galaretka Malinowa Parfaits.
Instrukcje
Połącz rabarbar z cukrem w dużym, ciężkim rondlu lub garnku.
Odstawić do zwilżenia cukru, około 10 do 15 minut. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować, aż rabarbar będzie miękki i mieszanina jest soupy, o 8 protokół.
Wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i maliny. Powrót mieszaniny do pełnego wrzenia. Gotować, aż mieszanina zgęstnieje, często mieszając i zacierania malin drewnianą łyżką, o 6 protokół.
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj z galaretką malinową. dżem z chochli do 8-uncjowych słoików mason (lub słoików z zamrażarką, jeśli zamrażasz), pozostawiając 1/2 cala przestrzeni na głowę. Pozostawić słoiki do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Dżem przechowywać przez dwa lub trzy miesiące w lodówce lub do jednego roku w zamrażarce.