Dżem Pomarańczowo-Figowy
Dżem pomarańczowo-figowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 64 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Mieszanka fig calimyrna, woda, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Konfitura figowa z pieczonym czosnkiem, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem skórki pomarańczowej w kuchence elektrycznej 2 1/2-quart; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 6 godzin. Wymieszać skórkę pomarańczową.
Połowę mieszanki fig umieścić w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać do miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną fig. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików. Przykryj słoiki z metalowymi pokrywkami; przykręć taśmy. Schłodzić do temperatury pokojowej. Dokładnie schłodzić; przechowywać w lodówce.