Dżem Jalapeño

Dżem Jalapeño
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj dżemu Jalapeño. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 741 kalorii. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.72 za porcję. 259 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sok z cytryny z 2 cytryn, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dżem Wiśniowy, Dżem z bekonu i Whiskey, oraz Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy.

Instrukcje

1
Umieść jalapeño i zieloną paprykę w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulse aż papryka są drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Przenieść paprykę do dużego rondla lub holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Wymieszać z cukrem, octem, sokiem z cytryny i solą; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
4
Powrót ciepła do wysokiej i doprowadzić mieszaninę do wrzenia toczenia. Wymieszać pektynę i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
5
Zdjąć z ognia.
6
Kadzi dżem do 7 sterylizowanych słoików o pojemności 8 uncji, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Przykryć i przetworzyć słoiki we wrzącej łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Wyjmij z wody i pozostaw do ostygnięcia przez 24 godziny. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Przechowywać w lodówce po otwarciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
TrudnośćEkspert
Gotowe W24 hrs
Porcje7
Ocena Zdrowia4
Magazyn