Dziś Kolacja: zupa z czerwonej papryki z prażonymi nasionami kminku

Kolacja dziś wieczorem: czerwona papryka zupa z prażonych nasion kminku może być tylko zupa szukasz. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz asafoetida, nasiona gorczycy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Chile - zupa pomidorowa z kminkiem i cynamonem, Kolacja: zupa z dyni i kopru włoskiego z kandyzowanymi pestkami dyni, oraz Dziś Kolacja: zupa Szparagowo-ryżowa z Pancettanem i czarnym pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do dużej 12-calowej patelni. Obróć ciepło na średnie. Kiedy mieni się, dodać czerwoną cebulę i czosnek. Gotować, aż cebula będzie miękka, o 4 protokół.
Dodaj garam masala, asafoetida (jeśli używasz), nasiona gorczycy, 1 łyżeczka nasion kminku i paprykę. Wymieszać drewnianą łyżką i gotować przez 10 sekund lub do pachnącego.
Wrzuć czerwoną paprykę. Gotować przez 2 minuty, lub aż zaczną mięknąć.
Wlać bulion i wino. Doprowadzić mieszaninę do gotowania na wolnym ogniu,a następnie zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Niech gotować przez 8 do 10 protokół, lub do papryki są miękkie.
Połowę zawartości zupy przełożyć do blendera. Ostrożnie puree i wlać do dużej miski. Drugą połowę zupy przecier. Szybko wypłukać patelnię,a następnie wlać zupę z powrotem. Ogrzać na średnim i niskim ogniu. Następnie zupa z kadzi do misek.
Umieść pozostałą łyżkę nasion kminku w żeliwnej patelni ustawionej na średnim ogniu. Delikatnie mieszaj, aż po prostu zaczną pachnieć i lekko dymić. Wyłączyć ogień i posypać prażone nasiona kminku nad zupą.