Dziś Kolacja: zapiekanka z kurczaka z smalcem, fasolą Fava i wiosennymi ziemniakami
Dziś Kolacja: zapiekanka z kurczaka z morelami, fasolą Fava i wiosennymi ziemniakami to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1098 kalorii, 85g białka, oraz 65 g tłuszczu. Na $4.09 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liść laurowy, szalotki, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wiosenne Risotto warzywne ze szparagami, cukinią, fasolą Fava, groszkiem Snap i morelami, Kolacja: Bucatini z fasolą Fava, oraz Dziś Kolacja: Wiosenny Tagine Kurczaka Z Ziemniakami I Groszkiem.
Instrukcje
Kurczaka pokroić na 10 sztuk. Kończysz z dwoma nogami, dwoma udami, dwoma skrzydłami i dwoma piersiami przeciętymi na pół w poprzek.
Wlać jedną kwartę wody do rondla ustawionego na dużym ogniu. Podczas gotowania dodać łuskaną fasolę fava. Gotować przez minutę, a następnie osuszyć w durszlaku. Spłucz pod zimną wodą do ostygnięcia.
Usuń twarde zewnętrzne Skórki wszystkich fasoli fava. Odrzuć Skórki. Odstaw fasolę fava na bok.
Wlać 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek do dużej patelni ustawić na dużym ogniu. Gdy mieni się, dodać Smalce, szczypta soli i pieprzu. Gotować, często mieszając, do miękkości, o 2 protokół.
Wlać bulion z kurczaka i gotować przez trzy minuty. Wyłącz ciepło i ustaw patelnię na bok.
Pozostałą łyżkę oleju wlać do dużej żeliwnej patelni lub dużej patelni do pieczenia. Kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem. Włącz ciepło do wysokiego, a gdy olej się połyskuje, dodaj kawałki kurczaka skórą w dół. Gotować kawałki, aż złoty kolor, Pięć do siedmiu minut.
Odwróć każdy kawałek kurczaka, a następnie dodaj ząbki czosnku, liść laurowy, posiekany tymianek, ziemniaki, szalotkę i szczyptę soli i pieprzu. Dobrze wymieszać, a następnie przenieść do piekarnika i gotować przez 15 minut. Mieszać co około pięć minut.
Wlać Smalce i bulion z kurczaka, ponownie wymieszać i gotować, aż kurczak zostanie całkowicie ugotowany, 25 do 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na palnik. Podgrzać na średnie i dodać fasolę fava i połowę szczypiorku. Gotować, aż wszystko jest włączone, o trzech minutach.
Kawałki kurczaka podawać z ziemniakami i fasolą fava.
Udekorować resztą szczypiorku.