Dziś Kolacja: Tuńczyk Topiony
Kolacja dziś wieczorem: tuńczyk Melt może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 789 kalorii, 48g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz 4 selery, ser szwajcarski, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Patty Melt, Łatwy obiad s: Podwójny ser tuńczyk topić, oraz Kolacja: Grillowany Tuńczyk z czerwonym sosem Tomatillo.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Tymczasem Wrzuć tuńczyka do miski i rozbij widelcem wszelkie duże kawałki.
Dodać majonez i sok z cytryny i rozgnieść majonez i cytrynę widelcem, aż włączone.
Złóż seler, szczypiorek i pietruszkę. Sałatkę z tuńczyka doprawić solą i pieprzem do smaku.
Lekko tosty z każdej strony chleba pod brojlerem. To powinno zająć tylko kilka sekund na stronę.
Dwie pierwsze kromki chleba z sałatką z tuńczyka.
Do każdego dodać plasterek szwajcarskiego sera. Ustawić pod brojlerem i gotować, aż ser topi się, ale nie brązowy. To zdecydowanie powinno zająć mniej niż minutę, a prawdopodobnie bliżej 30 sekund. Na wierzchu kromkę chleba, jeśli tak lubisz, lub pozostawić jako kanapkę z otwartą twarzą i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.