Dziś Kolacja: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con Pechugas de Pollo)

Jeśli 77 centów za porcję spada twój budżet, Kolacja dziś wieczorem: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con Pechugas de Pollo) może być spektakularny bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 49 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, guajillo chiles, pasilla chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Dziś Kolacja: kurczak w stylu Huasteca w Krecie, oraz Kolacja: Kotlet schabowy z Mole Verde (Pipian de chuletas de Puerco) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą, suchą patelnię na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać tyle chiles, jak zmieści się w jednej warstwie. Toast chiles, obracając od czasu do czasu, aż będą pachnące i miękkie, jeden do dwóch minut. Uważaj, żeby się nie poparzyły. Odstawić po zakończeniu. Powtórz z pozostałymi chiles.
Wyreguluj górny stojak piekarnika, aby był sześć cali od brojlerów. Następnie włącz brojlery na wysoki.
Umieść cebulę, pomidor i ząbki czosnku na blasze do pieczenia, a następnie umieść pod brojlerem. Odwróć składniki co drugą minutę. Gotować połowę cebuli, aż będzie rumiane na brzegach i zaczyna mięknąć, o pięć minut. Gotować pomidora, aż skóra sczerniała na całym i jest łatwo odkleić, o 5 protokół. Gotować ząbki czosnku, aż skórki są rumiane i wnętrzności są bardzo miękkie, o 7 protokół.
Pomidora i ząbki czosnku obieramy, a następnie przekładamy do blendera wraz z chiles, cebulą, startym imbirem, sezamem, pieprzem i wodą.
Niech wszystko ostygnie na minutę lub tak, i należy zachować ostrożność podczas mieszania. Przetworzyć mieszaninę do uzyskania gładkości. Powinno to potrwać kilka minut z blenderem na wysokości.
Wlać dwie łyżki oleju do średniego rondla i włączyć ogień do średniej-wysokiej. Gdy olej mieni się, wlać mieszaninę. Bądź ostrożny, ponieważ niektóre z nich mogą się rozpryskać. Dobrze wymieszać i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć temperaturę, aby utrzymać gotować. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kret zmniejszy się nieco, o 10 protokół. Doprawić do smaku solą. Po zakończeniu przykryj i włącz ciepło do bardzo niskiego poziomu, aby utrzymać ciepło.
Umieść jedną pierś kurczaka między dwoma arkuszami folii. Za pomocą młotka do mięsa, Funt piersi z kurczaka, aż będzie nawet 1/2-cala grubości. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać dwie łyżki oleju do dużej patelni ustawionej na średnim ogniu.
Umieść tyle piersi kurczaka, ile wygodnie zmieści się w jednej warstwie (zwykle dwie). Gotować na złoty kolor na dnie, trzy do czterech minut. Odwróć każdy, zmniejszyć ogień do średniego, i gotować, aż kurczak jest w pełni gotowane, kolejne trzy do czterech minut. Odstawić ugotowane piersi z kurczaka i powtórzyć proces z pozostałym kurczakiem.
Piersi kurczaka podzielić między cztery talerze. Łyżka pieprzyk imbir na wierzchu, i udekorować kilka nasion sezamu.
Podawać z białym ryżem i / lub ciepłe tortille kukurydziane.