Dziś Kolacja: naleśnik z krewetkami i cebulką
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać dziś obiad: krewetki i Scallion naleśnik spróbować. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 3,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 34g białka, oraz 13g tłuszczu. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, krewetki, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Krokiety Cheddar Scallion Polenta, Kolacja: Frittata z kukurydzą, cebulką i ziemniakami, oraz Koreański naleśnik Scallion z krewetkami, bekonem i Kimchi.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać czosnek, sól, wodę, jajka i olej sezamowy.
Dodać mąkę i ubijać, aż utworzy gładkie ciasto. Wchodzisz w szalotki, papryka, i krewetki.
Wlać połowę oleju rzepakowego do dużej patelni nonstick ustawionej na średnim ogniu. Gdy gorące, wlać połowę ciasta. Użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić ciasto na patelni. Gotować przez 2 minuty na stronie, lub aż ładnie rumiane.
Odcedzić naleśnik na ręczniku papierowym i powtórzyć proces z resztą oleju i ciasta.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku