Dziś Kolacja: małże z koprem i boczkiem
Dziś Kolacja: małże z koprem i boczkiem to bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 702 kalorie, 36g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz boczek, koper włoski, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 64 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Małże Z Koprem Włoskim I Pomarańczą, Kolacja dziś wieczorem: Linguine z małż i jarmuż, oraz Dziś Kolacja: Pikantne Małże Południowo-Zachodnie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj boczek do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu. Gotować, mieszając często drewnianą łyżką, aż pokrojony w kostkę boczek zacznie chrupać i wytworzy trochę tłuszczu.
Dodaj koper włoski, zmniejsz temperaturę do średniej i gotuj, aż zmięknie.
Dodaj tymianek, czosnek, małże i wino. Przykryj garnek. Gotować, aż małże się otworzyły, o 4 protokół. Odrzuć małże, które się nie otwierają. Gdy małże są gotowe, wyłączyć ogień, i dodać masło, pietruszka, i sok z cytryny. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzuć małże do dużej miski i podawaj z chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.