Dziś Kolacja: Małże Po Tajwańsku
Dziś Kolacja: małże w stylu tajwańskim to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 395 kalorii, 17g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz scallion, małże,, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: małże z kiełbasą wędzoną ze słodkich ziemniaków i rukolą, Kolacja dziś: BLT, w stylu zwierząt, oraz Kolacja: Migas, Tex-Mex Style dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć sos sojowy, sos ostrygowy, cukier, wino ryżowe i olej sezamowy i odstawić.
Umieść pracę lub dużą patelnię saute na dużym ogniu.
Wlać olej do gotowania, a gdy gorące, dodać czosnek i imbir. Smażyć przez kilka sekund, aż będzie aromatyczny.
Dodaj chiles i gotować przez 10 sekund lub tak.
Dodać małże, dobrze wymieszać, a następnie przykryć. Gotować, aż niektóre małże zaczynają się otwierać, o 2 do 4 protokół. Następnie wlać mieszaninę sosu sojowego. Odzyskać i gotować, aż wszystkie małże otworzyły.
Posypać scallion, wyłączyć ogień, i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.