Dziś Kolacja: Kurczak W Stylu Catanzaro
Kolacja dzisiaj: kurczak Catanzaro styl jest bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1115 kalorii. Na 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sok z cytryny, oliwa z oliwek, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: kurczak w stylu Huasteca w Krecie, Dziś Kolacja: Zupa Z Kurczaka Po Syczuańsku, oraz Dziś Kolacja: kurczak mielony po tajsku z bazylią i Chiles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż bok piersi kurczaka na desce do krojenia i usuń kość życzliwą (znaną również jako obojczyk, w pobliżu szyi). Obróć kurczaka i za pomocą nożyc kuchennych lub ciężkiego noża przeciąć po obu stronach kręgosłupa, aby go usunąć. Spłaszczyć kurczaka i usunąć klatkę piersiową i mostek. W końcu powinieneś mieć kurczaka bez kości, z wyjątkiem nóg i skrzydeł.
Połączyć bułkę tartą, pietruszkę, anchois, skórkę cytrynową, gałkę muszkatołową, cynamon i połowę kaparów.
Skropić trzema łyżkami oliwy z oliwek. Łyżka 2/3 farszu do środka kurczaka, a następnie złożyć ją zamkniętą, przypinając wykałaczkami w miejscu, w którym kiedyś znajdował się kręgosłup. Wsuń pozostały farsz pod skórę piersi. Pin kurczaka zamknięte w innym miejscu farsz może wylać się za pomocą wykałaczek.
Rozgrzać pozostały olej na wystarczająco dużej patelni, aby wygodnie trzymać kurczaka na średnim ogniu, aż do podkładania.
Dodać kurczaka, szew bokiem w dół, i gotować, pod przykryciem, przez pięć minut, a następnie ostrożnie obrócić i powtórzyć po drugiej stronie.
Przerzuć kurczaka jeszcze raz i rozsypać cebulę wokół niego. Obniżyć ciepło do średnio-niskie, przykryć, i gotować kurczaka, aż cebula będzie miękka i mnóstwo soków nagromadziły się na patelni, o 40 protokół.
Odkryj kurczaka, rozsypać w pozostałych kaparach, sok z cytryny i ocet. Przykryć i kontynuować gotowanie, aż kurczak będzie miękki, a soki z patelni będą karmelizowane i skoncentrowane.
Usuń kurczaka na odpoczynek, kontynuując gotowanie soków z patelni i cebuli, jeśli to konieczne, aby skoncentrować się na sosie.
Podawać kurczaka z cebulą i sokami z patelni.