Dziś Kolacja: Kurczak Korma
Przepis Kolacja dziś wieczorem: Kurczak Korma może zaspokoić indyjskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 134 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, śliwkowe migdały, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, Dziś Kolacja: Ceglany Kurczak, oraz Dziś Kolacja: Kurczak Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść imbir, czosnek i ¼ szklanki wody w blenderze. Proces do gładkiej.
Dodać migdały, jeszcze dwie łyżki wody, i proces, aż będzie gładka.
Wymieszaj jogurt, garam masala, kolendrę, cayenne i szczyptę soli w średniej wielkości misce.
Wlać olej do dużego holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będą dobrze rumiane, często mieszając, o dziesięć minut.
Cebulę wyjąć łyżką szczelinową, starając się pozostawić jak najwięcej oleju w holenderskim piecu, jak to możliwe. Odstawić cebulę.
Dodaj kardamon, cynamon i liście laurowe do holenderskiego piekarnika i stale mieszaj, aż będą pachnące, około 30 sekund.
Dodaj tyle kawałków kurczaka, ile zmieści się w jednej warstwie i lekko brązowy po obu stronach, około dwóch minut z każdej strony.
Przenieść rumiane kawałki kurczaka na talerz i odstawić.
Gdy wszystkie kawałki kurczaka są rumiane, dodać rodzynki i mieszane migdały i czosnek. Gotować, często mieszając, aż utworzy pachnącą pastę, około jednej minuty. Kurczaka i cebulę włożyć do pieca holenderskiego i dodać jogurt. Dobrze wymieszać i zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Przykryć holenderski piekarnik i gotować, aż kurczak jest gotowane przez i miękkie, 25 do 30 protokół.
Podawać z posypką posiekanej kolendry.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.