Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką

Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką
Kolacja dziś wieczorem: karmelizowane Tofu z brukselką jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Idź do sklepu i odebrać brązowy cukier, olej z orzeszków ziemnych, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Spróbuj Dziś Kolacja: brukselka z Chorizo, Kolacja Dziś Wieczorem: Momofuku Brukselka, oraz Dziś Kolacja: walijski Rarebit z brukselką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię i dodać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj tofu ze szczyptą soli i gotować, aż lekko rumiane, następnie dodać czosnek i pekan i gotować, aż czosnek jest miękki i pachnący, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietanaCzekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Obniżyć ogień i wymieszać z cukrem, często mieszając, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Zdjąć z ognia i dodać kolendrę, a następnie przenieść do ciepłego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
5
Dodać brukselkę do patelni i wymieszać i zeskrobać, aby połączyć z pozostałościami patelni. Doprawić solą i gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aby promować brązowienie, aż pojawią się złote kawałki, a kiełki zmienią jaśniejszy odcień.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
KiełkiKiełki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Przenieść na talerze, top z tofu, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia55
Magazyn