Dziś Kolacja: karmelizowane Tofu z brukselką
Kolacja dziś wieczorem: karmelizowane Tofu z brukselką jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Idź do sklepu i odebrać brązowy cukier, olej z orzeszków ziemnych, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Spróbuj Dziś Kolacja: brukselka z Chorizo, Kolacja Dziś Wieczorem: Momofuku Brukselka, oraz Dziś Kolacja: walijski Rarebit z brukselką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię i dodać olej na średnim ogniu.
Dodaj tofu ze szczyptą soli i gotować, aż lekko rumiane, następnie dodać czosnek i pekan i gotować, aż czosnek jest miękki i pachnący, o minutę.
Obniżyć ogień i wymieszać z cukrem, często mieszając, aby uniknąć spalania.
Zdjąć z ognia i dodać kolendrę, a następnie przenieść do ciepłego talerza.
Dodać brukselkę do patelni i wymieszać i zeskrobać, aby połączyć z pozostałościami patelni. Doprawić solą i gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aby promować brązowienie, aż pojawią się złote kawałki, a kiełki zmienią jaśniejszy odcień.
Przenieść na talerze, top z tofu, i służyć.