Dziękczynienie Ciasto Z Indyka

Dziękczynienie Ciasto Z Indyka
Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 923 kalorie, 37g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jeśli 3,31 zł za porcję spada w budżecie, Święto Dziękczynienia indyka ciasto może być doskonały bezglutenowe przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka słodkich ziemniaków, parmezanu, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Święto Dziękczynienia Cookie Cake i Turek dzień Roundup, Cakespy: Święto Dziękczynienia ciasto z prawdziwego indyka! I Resztki, oraz Dziękczynienie resztki z indyka Bliss: Indyk Mac-and-Cheeselets dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić warstwy indyka: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 2 (8-calowe) patelnie na ciasto z masłem; odstawić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Umieść wszystkie pozostałe składniki w dużej misce i wymieszaj, używając czystych rąk, aż do połączenia (nie wyciskaj ani nie przepracuj). Dziel mieszaninę równomiernie między Patelnie, rozprowadzając ją na krawędziach i wygładzając górę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Piec, aż gotowane przez i ciasta zaczynają odrywać się od krawędzi patelni, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wyjmij z piekarnika (ale pozostaw piekarnik włączony) i pozostaw do ostygnięcia przez około 10 minut. Za pomocą ręcznika papierowego usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni warstw ciasta; odstawić. (Podczas gotowania ciast z indyka, zrób słodkie ziemniaki.) Aby zrobić warstwę słodkiego ziemniaka: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Umieść kosz na parowiec w dużym rondlu z ciasną pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć tuż pod koszem; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i delikatnie gotować na wolnym ogniu.2. obrać słodkie ziemniaki i pokroić w 1-calową kostkę. Gdy woda jest na wolnym ogniu, umieścić kostki w Koszyku parowca, przykryć, i pary, aż ziemniaki po prostu dać po przekłuciu widelcem, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Przełożyć kosz na parownik z ziemniakami na talerz; odstawić.3odkryj wodę w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
W rondlu umieść mleko i masło i podgrzewaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Wyłączyć ogień, dodać zarezerwowane słodkie ziemniaki i brązowy cukier, odmierzoną sól i maczugę muszkatołową lub gałkę muszkatołową i zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka. Smak i doprawić solą i pieprzem według uznania; zachować warm.To montaż: 1Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Poprowadź nóż na krawędź ciastek z indykiem. Odkręć jedną z warstw indyka i umieść ją od dołu do góry na wywróconej 8-calowej patelni do ciasta lub w naczyniu do serwowania. Za pomocą długiego noża lub przesuniętej szpatułki równomiernie rozprowadzić 1 1/4 szklanki puree ziemniaczanego na wierzchu ciasta, pozostawiając 1/2-calową granicę (trzymaj pozostałe ziemniaki ciepłe). 2 korzystając z tyłu czystej łyżki, równomiernie rozprowadzić sos żurawinowy na puree ziemniaczanym. 3 używając rąk, delikatnie zapakuj farsz w równą warstwę na sos żurawinowy, jedną ręką, aby farsz nie spadł z boku. Delikatnie nacisnąć farsz, aby upewnić się, że przylega do puree ziemniaczanego i sosu żurawinowego.4.na farszu rozłożyć 1 1/4 szklanki puree ziemniaczanego (pozostałe ziemniaki trzymać w cieple). 5rozpocznij drugą warstwę indyka i umieść ją od dołu do góry na puree ziemniaczanym. 6
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Przenieś patelnię do ciasta lub naczynie do serwowania z częściowo złożonym ciastem na blachę do pieczenia i piecz aż do ogrzania, około 30 do 40 minut (termometr do natychmiastowego odczytu powinien zarejestrować 74°).7
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
11
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Rozgrzać piekarnik do pieczenia.8z długim nożem lub przesuniętą szpatułką równomiernie pokryj zewnętrzną (ale nie górną) część całego ciasta pozostałymi puree ziemniaczanym (możesz mieć trochę resztek). 9Z czystym długim nożem lub przesuniętą szpatułką równomiernie rozłóż wszystkie słodkie ziemniaki na wierzchu ciasta. Ułóż pianki na górze i delikatnie wciśnij je do słodkich ziemniaków. 10obróć blachę do pieczenia z zmontowanym ciastem do piekarnika i dusić, aż pianki są złote, o 1 do 2 protokół (uważnie obserwować tak pianki nie palić). Używając dwóch płaskich szpatułek, ostrożnie przenieś ciasto do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Podawać natychmiast z sosem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
14
Udostępnij Ten Przepis
15
Drukuj
16
E-mail
17
Zapisywanie (343)

Składniki

1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki10trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1Średnia żółta cebula, posiekanaO Lub 1 przepis śmietana tłuczone ziemniaki (patrz uwaga plan gry), ciepłeO Lub 1 przepis śmietana tłuczone ziemniaki (patrz uwaga plan gry), ciepłe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone świeże liście szałwiimielone świeże liście szałwii2warzywo (np. szpinak)mielone świeże liście tymiankumielone świeże liście tymianku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1szczyptaSzczypta mielonego maczugi lub gałki muszkatołowejSzczypta mielonego maczugi lub gałki muszkatołowej907papryka habaneromielona pierś z indykamielona pierś z indyka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby1porcja startego parmezanupakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelukrecja z zielonego jabłkalukrecja z zielonego jabłka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmezan tarty na małych otworach tarki pudełkowejParmezan tarty na małych otworach tarki pudełkowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże liście pietruszki włoskiejdrobno posiekane świeże liście pietruszki włoskiej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweowies szybko gotowanyowies szybko gotowany5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefarsz do kiełbas, ciepłyfarsz do kiełbas, ciepły2Spód: okruszki z herbatników grahampieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta454papryka habanerosłodkie ziemniakisłodkie ziemniaki2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone (1/4 patyczka)masło niesolone (1/4 patyczka)10trochę posiekanej cukiniiMasło niesolone, do pokrywania patelniMasło niesolone, do pokrywania patelni1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos żurawinowy, schłodzony i nadmiar płynu odsączonysos żurawinowy, schłodzony i nadmiar płynu odsączony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos WorcestershireSos Worcestershire791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn