Dziękczynienie Ciasto Z Indyka

Dziękczynienie Ciasto Z Indyka
Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 923 kalorie, 37g białka, oraz 70 g tłuszczu. Jeśli 3,31 zł za porcję spada w budżecie, Święto Dziękczynienia indyka ciasto może być doskonały bezglutenowe przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka słodkich ziemniaków, parmezanu, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Święto Dziękczynienia Cookie Cake i Turek dzień Roundup, Cakespy: Święto Dziękczynienia ciasto z prawdziwego indyka! I Resztki, oraz Dziękczynienie resztki z indyka Bliss: Indyk Mac-and-Cheeselets dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić warstwy indyka: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 2 (8-calowe) patelnie na ciasto z masłem; odstawić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Umieść wszystkie pozostałe składniki w dużej misce i wymieszaj, używając czystych rąk, aż do połączenia (nie wyciskaj ani nie przepracuj). Dziel mieszaninę równomiernie między Patelnie, rozprowadzając ją na krawędziach i wygładzając górę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Piec, aż gotowane przez i ciasta zaczynają odrywać się od krawędzi patelni, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjmij z piekarnika (ale pozostaw piekarnik włączony) i pozostaw do ostygnięcia przez około 10 minut. Za pomocą ręcznika papierowego usunąć nadmiar tłuszczu z powierzchni warstw ciasta; odstawić. (Podczas gotowania ciast z indyka, zrób słodkie ziemniaki.) Aby zrobić warstwę słodkiego ziemniaka: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Umieść kosz na parowiec w dużym rondlu z ciasną pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć tuż pod koszem; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i delikatnie gotować na wolnym ogniu.2. obrać słodkie ziemniaki i pokroić w 1-calową kostkę. Gdy woda jest na wolnym ogniu, umieścić kostki w Koszyku parowca, przykryć, i pary, aż ziemniaki po prostu dać po przekłuciu widelcem, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
8
Przełożyć kosz na parownik z ziemniakami na talerz; odstawić.3odkryj wodę w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
W rondlu umieść mleko i masło i podgrzewaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Wyłączyć ogień, dodać zarezerwowane słodkie ziemniaki i brązowy cukier, odmierzoną sól i maczugę muszkatołową lub gałkę muszkatołową i zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka. Smak i doprawić solą i pieprzem według uznania; zachować warm.To montaż: 1Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika. Poprowadź nóż na krawędź ciastek z indykiem. Odkręć jedną z warstw indyka i umieść ją od dołu do góry na wywróconej 8-calowej patelni do ciasta lub w naczyniu do serwowania. Za pomocą długiego noża lub przesuniętej szpatułki równomiernie rozprowadzić 1 1/4 szklanki puree ziemniaczanego na wierzchu ciasta, pozostawiając 1/2-calową granicę (trzymaj pozostałe ziemniaki ciepłe). 2 korzystając z tyłu czystej łyżki, równomiernie rozprowadzić sos żurawinowy na puree ziemniaczanym. 3 używając rąk, delikatnie zapakuj farsz w równą warstwę na sos żurawinowy, jedną ręką, aby farsz nie spadł z boku. Delikatnie nacisnąć farsz, aby upewnić się, że przylega do puree ziemniaczanego i sosu żurawinowego.4.na farszu rozłożyć 1 1/4 szklanki puree ziemniaczanego (pozostałe ziemniaki trzymać w cieple). 5rozpocznij drugą warstwę indyka i umieść ją od dołu do góry na puree ziemniaczanym. 6
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
RamięRamię
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kwiat MuszkatołowyKwiat Muszkatołowy
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Przenieś patelnię do ciasta lub naczynie do serwowania z częściowo złożonym ciastem na blachę do pieczenia i piecz aż do ogrzania, około 30 do 40 minut (termometr do natychmiastowego odczytu powinien zarejestrować 74°).7
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
11
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Rozgrzać piekarnik do pieczenia.8z długim nożem lub przesuniętą szpatułką równomiernie pokryj zewnętrzną (ale nie górną) część całego ciasta pozostałymi puree ziemniaczanym (możesz mieć trochę resztek). 9Z czystym długim nożem lub przesuniętą szpatułką równomiernie rozłóż wszystkie słodkie ziemniaki na wierzchu ciasta. Ułóż pianki na górze i delikatnie wciśnij je do słodkich ziemniaków. 10obróć blachę do pieczenia z zmontowanym ciastem do piekarnika i dusić, aż pianki są złote, o 1 do 2 protokół (uważnie obserwować tak pianki nie palić). Używając dwóch płaskich szpatułek, ostrożnie przenieś ciasto do naczynia do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych8 Szklanek Chrupkiego Ryżu, Podzielonych
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Podawać natychmiast z sosem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
14
Udostępnij Ten Przepis
15
Drukuj
16
E-mail
17
Zapisywanie (343)

Składniki

1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki10krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1Średnia żółta cebula, posiekanaO Lub 1 przepis śmietana tłuczone ziemniaki (patrz uwaga plan gry), ciepłeO Lub 1 przepis śmietana tłuczone ziemniaki (patrz uwaga plan gry), ciepłe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone świeże liście szałwiimielone świeże liście szałwii2Batoniki toffi Heathmielone świeże liście tymiankumielone świeże liście tymianku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1szczyptaSzczypta mielonego maczugi lub gałki muszkatołowejSzczypta mielonego maczugi lub gałki muszkatołowej9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona pierś z indykamielona pierś z indyka791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus więcej w razie potrzebysól koszerna, plus więcej w razie potrzeby12 łyżeczki czosnku w proszkupakowany jasnobrązowy cukierpakowany jasnobrązowy cukier3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelukrecja z zielonego jabłkalukrecja z zielonego jabłka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweParmezan tarty na małych otworach tarki pudełkowejParmezan tarty na małych otworach tarki pudełkowej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże liście pietruszki włoskiejdrobno posiekane świeże liście pietruszki włoskiej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweowies szybko gotowanyowies szybko gotowany5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefarsz do kiełbas, ciepłyfarsz do kiełbas, ciepły23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słodkie ziemniakisłodkie ziemniaki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone (1/4 patyczka)masło niesolone (1/4 patyczka)10krewetki i żyłkiMasło niesolone, do pokrywania patelniMasło niesolone, do pokrywania patelni1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos żurawinowy, schłodzony i nadmiar płynu odsączonysos żurawinowy, schłodzony i nadmiar płynu odsączony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSos WorcestershireSos Worcestershire791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana żółta cebuladrobno posiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia24
Magazyn