Dziczyzna z solą rozmarynową w sosie wiśniowo-Cabernetowym
Dziczyzna z solą rozmarynową w sosie wiśniowo-Cabernet jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Na $7.99 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz szalotkę, oliwę z oliwek, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Galaretka z Czerwonego i białego wina-Cherry Cabernet i cytryna z rozmarynem Chardonnay, Wiśnia Rozmaryn Sól Morska Foccacia, oraz Rozmaryn sól morska precle z sosem serowym rozmaryn Cheddar.
Instrukcje
Połączyć szalotki i 2 łyżeczki oleju; wrzucić dobrze. Ułóż szalotki w jednej warstwie na płytkiej patelni do pieczenia.
Dziczyznę Rub równomiernie z 1/2 łyżeczki rozmarynu soli i pieprzu.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać dziczyznę; gotować 6 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Wyjąć dziczyznę z patelni; ułożyć na szalotce na patelni.
Piec w temperaturze 400 przez 17 minut lub aż termometr zarejestruje 145 (średnio Rzadki).
Z patelni wyjąć dziczyznę i szalotkę. Trzymaj dziczyznę w cieple. Posiekaj szalotkę.
Patelnia ciepła na średnim ogniu.
Dodaj szalotki, Wino i wiśnie; gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół), skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać bulion i pozostałe 1/2 łyżeczki soli rozmarynu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek (o 5 protokół).
Połączyć 1 łyżkę wody i skrobi kukurydzianej w małej misce.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i sokiem.
Dziczyznę pokroić w cienkie plasterki, podawać z sosem.
Dekoruj gałązkami rozmarynu, w razie potrzeby.