Dziczyzna Wellington

Dziczyzna Wellington
Dziczyzna Wellington może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 836 kalorii, 44g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.61 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 492 fanów. Mieszanka ząbka czosnku, żółtka, opakowanie ciasto francuskie z masłem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dziczyzna i dziki grzyb Wellington, Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), oraz Best Beef Wellington.

Instrukcje

1
Aby uzyskać szczegółowe zdjęcia krok po kroku, które pomogą w tworzeniu Wellington, odwiedź naszą stronę przewodnika. Najpierw wysuszyć dziczyznę papierem kuchennym, a następnie dobrze doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć całe mięso przez około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Posmarować musztardą, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przez 20 minut. Zastrzegamy wszelkie soki do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
4
Roztopić masło i zmiękczyć szalotkę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać grzyby, zioła i przyprawy, i gotować przez 10 minut, aż do uzyskania mieszanki pasty jak.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
6
Dodaj brandy i gotować, aż odparuje. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
7
Nakładają się 2-3 arkusze folii spożywczej na czystą powierzchnię i układają prosciutto w 2 rzędach, lekko nakładając każdy plaster.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8
Rozprowadzić schłodzoną pastę grzybową na całej prosciutto, tworząc cienką, równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Filet umieścić na środku mieszanki grzybowej. Używając krawędzi folii spożywczej, ostrożnie narysuj warstwę prosciutto i grzybów wokół mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Zwiń w kształt kiełbasy, skręcając końce folii spożywczej, tworząc ciasną kłodę. Schłodzić przez 30 minut, aby ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwijamy ciasto na prostokąt nieco większy niż magazynek, a krawędzie przyciąć do zgrubienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Ostrożnie rozpakuj paczkę prosciutto i połóż na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
13
Złóż dolną połowę ciasta. Lekko posmaruj resztę arkusza ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
14
Całość zawijamy wokół mięsa. Starannie złożyć pod krótszymi krawędziami, aby utworzyć paczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
15
Przełożyć na blachę do pieczenia i, używając rąk, wygładzić ciasto wokół mięsa, mocno naciskając, aby uniknąć uwięzienia powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
16
Wymieszaj ciasto z ubitym żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
17
Schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do 24 godzin. Następnie, używając tylnej części noża, zaznacz ciasto, uważając, aby nie przeciąć całego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
18
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
19
Lekko posmarować nieprzywierającą blachę do pieczenia i podgrzać do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
20
Umieść Wellington na tacy i piec przez 30 minut (35 minut dla dobrze zrobione).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
21
Wyjąć z piekarnika, posmarować dodatkowym jajkiem i odpocząć przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
22
Aby zrobić sos z dziczyzny, rozpuścić dużą gałkę masła na średniej patelni, dodać 1 drobno posiekaną szalotkę, 1 rozgnieciony ząbek czosnku i 1 gałązkę tymianku i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
DziczyznaDziczyzna
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
23
Dodaj 1 łyżkę mąki, brązową przez około 1 min, następnie wlej 250 ml portu i zmniejsz o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
PortPort
24
Dodaj 400 ml bulionu wołowego i wszelkie zarezerwowane soki z dziczyzny, a następnie zmniejsz o dwie trzecie, aż do syropu. Doprawić, dodać 1 łyżkę galaretki z czerwonej porzeczki, jeśli chcesz, i przecedzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
DziczyznaDziczyzna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn