Dziczyzna i dziki grzyb Wellington

Dziczyzna i dziki grzyb Wellington
Dziczyzna i dziki grzyb Wellington może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1128 kalorii, 27g białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bulionu z kurczaka, jajka, kropli oleju i portu. 194 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 93%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Steki z dziczyzny w sosie z dzikich grzybów, Dziczyzna, grzyby polne i budyń ale, oraz Dziki grzyb i dziczyzna Stroganoff dla dwojga szczęśliwców.

Instrukcje

1
Podgrzać połowę oleju na patelni i szybko uszczelnić dziczyznę na około 2 min z każdej strony, aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Mięso wyjąć z patelni, posmarować musztardą i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Grzyby mielone w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Mięso MieloneMięso Mielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Odstawiamy patelnię z resztą oleju i dodajemy grzyby. Doprawić solą i pieprzem i smażyć na dużym ogniu przez 5 minut, aż nadmiar wilgoci odparuje i masz gęstą pastę. Przyprawiamy, pieczarki przekładamy do miski i odstawiamy do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Połóż 2-3 duże arkusze folii spożywczej nakładające się na siebie na czystej powierzchni.
6
Ułóż plastry prosciutto nakładające się wzdłuż w 2 rzędach
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
7
Posadź jeden z kawałków dziczyzny na środku prosciutto. Nacisnąć grzyby na dziczyznę i kanapkę z drugim kawałkiem dziczyzny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
DziczyznaDziczyzna
8
Zwinąć w ciasne opakowanie (patrz zdjęcia krok po kroku powyżej) i pozostawić do schłodzenia w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Rozłóż kolejne kilka kawałków folii spożywczej. Przyciąć naleśniki w kwadraty i położyć je nakładających się na folii spożywczej.
10
Usuń folię spożywczą z prosciuttowrapped mięsa i umieścić mięso na wierzchu naleśniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
11
Zwinąć szczelnie ponownie w folię spożywczą, a następnie wstawić do lodówki, aby utrzymać jej kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Ciasto rozwałkować na duży prostokąt wystarczająco duży, aby łatwo owinąć mięso, a następnie posmarować żółtkiem. Rozwiń folię spożywczą z zawiniętej w naleśnik dziczyzny i zwinąć, aby całkowicie zamknąć się w cieście. Tuck końce i przyciąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
DziczyznaDziczyzna
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
13
Rozłóż więcej folii spożywczej i na koniec zwiń w ciasne opakowanie, aby uzyskać równomiernie grubą kłodę. Związać końce folii spożywczej, aby opakowanie było szczelne i pozostawić w lodówce na noc lub w zamrażarce na godzinę. Może być wykonane do tego momentu z jednodniowym wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Po przygotowaniu do gotowania piekarnik nagrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Usuń folię spożywczą i posmaruj Wellington żółtkiem. Posadź go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko rozwałkuj w Pierzasty sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
16
Piec przez 50 minut dla średnio rzadkich, spada do 200C / 180C wentylator / Gaz 7, jeśli ciasto staje się zbyt brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Wyjąć z piekarnika, aby odpocząć przez 20 minut. Jeśli wolisz dobrze przygotowane mięso, wyłącz piekarnik po 40 minutach i pozostaw do odpoczynku w środku. Wykończyć koniec ciasta, starannie pokroić w plastry o grubości około 3-4cm i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Aby zrobić naleśniki do kaloszy, wrzuć do miski 100 g mąki. Ubij 1 jajko z 250 ml mleka i stopniowo ubijaj na mąkę, aż będzie gładka. Przed gotowaniem wymieszaj pokrojony szczypiorek i garść posiekanej pietruszki płaskolistnej, następnie podgrzej kroplę oleju na dużej patelni nieprzywierającej i obróć trochę ciasta, aby zrobić cienki naleśnik. Gdy naleśnik jest gotowy, zrobić kolejne 3 i odstawić. Naleśniki można zrobić 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa PłaskaPietruszka Liściowa Płaska
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Na kremowy zacier, kawałek 1kg mącznych ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
20
Umieścić na patelni z zimną osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż do całkowitego zmięknięcia, następnie odcedzić i powrócić do patelni na małym ogniu przez kilka minut, aby wyschnąć. Ziemniaki przeciskamy przez ricer i stopniowo dodajemy 150 ml ciepłej podwójnej śmietany i 50 g masła. Doprawić do smaku i podawać, lub pozostawić do ostygnięcia i podgrzać na patelni lub kuchence mikrofalowej z odrobiną więcej śmietany i masła. Zacieru można dokonać dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Dla marchewki, obrać i przyciąć 24 marchewki (mieszanka biały i pomarańczowy, jeśli można je znaleźć), ale zachować je w całości. Gotować przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, aż będzie miękka, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
22
Rozgrzać dużą gałkę masła na patelni i skwierczeć marchewki przez 8-10 minut, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
23
Podawać marchewki lub ostudzić i podgrzać na patelni z odrobiną masła lub w kuchence mikrofalowej. Marchew można zrobić dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
24
Aby zrobić pyszny sos Porto, Pot 1 drobno posiekaną szalotkę w odrobinie masła z gałązką tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
PortPort
25
Wlać 300 ml Porcji i zmniejszyć o dwie trzecie, następnie dodać 600 ml świeżego wywaru z kurczaka i ponownie zmniejszyć o dwie trzecie do syropu. Przecedzić do innego rondla gotowego do podgrzania. Sos można zrobić 2 dni wcześniej i podgrzać w rondlu, dodając więcej bulionu, jeśli jest zbyt gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek

Składniki

23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1pokrojony schab z dziczyzny o wadze około 1 kg, pokrojony na 2 równe kawałki. Poproś o polędwicę lub filet z kości, dobrze przyciętypokrojony schab z dziczyzny o wadze około 1 kg, pokrojony na 2 równe kawałki. Poproś o polędwicę lub filet z kości, dobrze przycięty23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaMusztarda angielskaMusztarda angielska3001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mieszane grzyby Dzikie, przycięte i oczyszczonemieszane grzyby Dzikie, przycięte i oczyszczone62 łyżki roztopionego masłaprosciuttoprosciutto2cienkie naleśniki ziołowe, patrz metoda, poniżejcienkie naleśniki ziołowe, patrz metoda, poniżej5001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pack all-butter ciasto francuskiepack all-butter ciasto francuskie3żółtka jaj, ubiteżółtka jaj, ubite1001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka pszennamąka pszenna1opakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast2501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala1dla każdego.pokrojony szczypiorekpokrojony szczypiorek1garśćposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki1dropA olejuA oleju1kgziemniaki mączneziemniaki mączne1501 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepły podwójny kremciepły podwójny krem501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych24lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)lub 6 małych dyni, podzielonych na ćwiartki (wybierz te, które są jasnozielone, ale ciężkie jak na swój rozmiar)1gałka8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych1drobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka1gałka małaa masłaa masła1spriga tymiankua tymianku3001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweportport6001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży kurczakświeży kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn