Dyniowe Orzo z szałwią
Dyniowe Orzo z szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz parmezan, wodę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Ciasto dyniowe z lodami z szałwii i kompot z dyni Wiśniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pumpkin Purée Uwaga: Jeśli zaczynasz ze świeżej dyni lub squasha, pokroić na pół (wzdłuż na butternut i jego ilk) i miejsce wycięte bok w dół na lekko naoliwionej blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350º przez 30 minut lub do miękkości. Pozostawić do ostygnięcia i wyjąć łyżką. Puree w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
W dużym rondlu przynieś 3 szklanki bulionu i 3 szklanki wody, aby zagotować na dużym ogniu.
Dodaj orzo. Powrót do wrzenia i gotować przez 9 minut lub aż makaron jest al dente.
W międzyczasie, sauté szalotki i szałwii w maśle przez 5 minut na średnim ogniu.
Dodaj 3/4 szklanki bulionu i 1/2 szklanki mleka. Pozostawić na wolnym ogniu przez 5 minut lub tak.
Dodać puree z dyni do gotującego się bulionu i dobrze wymieszać.
Dodaj sól, pieprz i pozostałe 3/4 szklanki bulionu. Zmniejszyć ogień i dusić na średnim niskim przez 10 do 12 minut, lub aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.
Wymieszać z parmezanem. Wrzucić orzo i podawać na gorąco.