Dynia Brulee
Dynia Brulee może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 394 kalorie, 6G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 95 centów za porcję. 123 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, mielony imbir, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 37 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Ciasto Dyniowe Brûlée, Dynia Brulee, oraz Krem Dyniowy Brûlée.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Rozgrzać śmietanę i wanilię w dużym rondlu o grubym dnie na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia.
W misce ubić żółtka, brązowy cukier, biały cukier, cynamon, sól, imbir, goździki i dynię. Powoli wlać 1 szklankę mieszanki śmietany do mieszaniny jaj, ciągle mieszając. Następnie wlać całą masę jajeczną do rondla; energicznie ubijać przez 1 minutę.
Wlać mieszaninę do ramekinów. Ułóż ramekiny na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zestaw, około 15 minut; przechowywać w lodówce przez 4 do 6 godzin.
Przed podaniem, posypać 1 łyżeczkę cukru na wierzchu każdego creme brulee. Użyj palnika kuchennego lub brojlerów piekarnika, aby karmelizować cukier. To może potrwać 2 do 3 minut w brojlerów.