Dyni i Mascarpone Gnocchi
Dyni i Mascarpone Gnocchi może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 222 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 231 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka liści szałwii, sól i mielony pieprz, ser mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj Gnocchi Z Dyni, Gnocchi Z Dyni, oraz Gnocchi Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim łodygi i wyciąć dyni na pół wzdłuż.
Umieść w naczyniu bezpiecznym dla kuchenki mikrofalowej, przykryj folią i mikrofaluj do miękkości, około 8 minut.
Przełożyć na ręczniki papierowe do ostygnięcia. Wyrzucić skórę i odstawić na bok.
Ubić w misce ser mascarpone, 1/2 szklanki sera Parmigiano-Reggiano, jajka, sól i czarny pieprz.
Ubić w piżamie do wymieszania.
Ubij w 1/2 szklanki mąki, aż tylko włączone.
Ubić pozostałą 1/2 szklanki mąki, mieszając, aż mąka po prostu zniknie. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Roztopić około 1/3 masła w dużej patelni nonstick; usunąć z ognia.
Łyżką wyjąć około 1 1/2 łyżeczki ciasta z dyni. Za pomocą drugiej łyżki wypchnij ciasto z pierwszej łyżki i wrzuć do wrzącej wody. Powtórz z pozostałym ciastem, pracując partiami po 12 do 15 gnocchi na raz. Gdy gnocchi wznieść się na powierzchnię, gotować przez 1 dodatkową minutę, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do roztopionego masła na patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu; gotować gnocchi aż złoty kolor z jednej strony, o 3 protokół. Doprawić pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem. Obrócić gnocchi i wymieszać z liśćmi szałwii. Gotować, aż druga strona będzie złoty, 2 do 3 protokół.
Przenieść na talerz i skropić rumianym masłem z patelni.
Udekorować 1 łyżką sera Parmigiano-Reggiano i podawać.