Dyni i indyka Chili
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać dyni i indyka Chili spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,29 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. 1335 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Super Bowl. Jeśli masz mieloną pierś z indyka, bulion z kurczaka, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 94%. Podobne przepisy to Pieczona dynia Maślana i chili z indyka, Chili z indyka i pieczonej dyni, oraz Boczek Bison Butternut Squash Chili (Triple B Chili).
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Mieszamy cebulę i czosnek, gotujemy i mieszamy przez 3 minuty, następnie dodajemy indyka i mieszamy, aż będzie kruchy i nie będzie już różowy.
Dodaj dyni, bulion z kurczaka, zielone chili, pomidory, fasola, hominy, i sos pomidorowy; sezon z chili w proszku, kminek, i sól czosnkowa. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować, aż squash jest tender, o 20 protokół.