Dymna Zupa Z Dyni Piżmowej
Zupa dymna z dyni piżmowej może być tylko zupą, której szukasz. Za $1.18 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 185 kalorii, 4G białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Mieszanka imbiru, brukselki, syropu klonowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona zupa z dyni Kuri z Smokey Harissa i chrupiącą ciecierzycą, Dynia piżmowa: zupa piżmowa, Gruszka i jogurt, oraz Zupa z dyni piżmowej z nasionami dyni Curry dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż brytfannę dużym arkuszem folii aluminiowej.
Wrzuć do miski dynię piżmową, szalotkę, 2 łyżki oleju rzepakowego, paprykę, chili w proszku, chipotle w proszku i imbir, aż równomiernie się wymieszają i pokryją.
Wlać do przygotowanej brytfanny i owinąć folią aluminiową wokół mieszanki do squasha.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż dynia będzie miękka, 30 do 40 minut.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj zarezerwowane nasiona dyni piżmowej, szczyptę soli i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu na patelni, aż będą lekko opiekane, 5 minut.
Dodaj liście brukselki i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż liście będą lekko chrupiące, a nasiona zrumienią się, 10 do 15 minut. Wymieszaj syrop klonowy z mieszanką nasion i natychmiast zdejmij z ognia.
Wlej mieszankę dyni piżmowej i mleko migdałowe do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywkę; pulsuj kilka razy, zanim wyjdziesz, aby się zmiksować. Puree partiami, aż zupa będzie gładka.
Wlej zupę z dyni piżmowej do misek i posyp pestkami dyni i mieszanką brukselki, pestkami granatu i kozim serem.