Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté
Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté zajmuje ok. 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 923 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 142 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka rozmarynu, masło, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wieprzowina Brzuch & Cippollini Cebula Focaccia Przepis, Powoli gotowane BBQ koper włoski, cebula, i wieprzowina kanapki, oraz Pieczony Brzuszek Wieprzowy Z Syropem Klonowym I Octem Jabłkowym.
Instrukcje
1
Pestki kolendry zmiażdżyć tłuczkiem i zaprawą anyżem gwiazdkowym, a następnie wymieszać z solą. Doprawić wieprzowinę z obu stron mieszanką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Umieść wieprzowinę, skórkę do góry, w naczyniu żaroodpornym, które jest wystarczająco duże, aby je pomieścić. Rozsypać na zioła, a następnie pozostawić na noc, jeśli masz czas-patrz wskazówka, poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
W rondlu opróżnić gęsi tłuszcz i podgrzać do uzyskania płynu i zacząć gotować na wolnym ogniu. Kadzi tłuszczu na wieprzowinę; dodać olej słonecznikowy do pokrycia, jeśli trzeba. Przykryj naczynie folią, następnie gotuj wieprzowinę w piekarniku, niezakłóconym, przez 3 godziny, przez co będzie bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Słonecznikowy
Tłuszcz Gęsi
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Chochla
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wyjmij naczynie z piekarnika i pozostaw na 10 minut. W międzyczasie ułóż tacę kawałkiem tłustego papieru. Ostrożnie podnieś wieprzowinę z tłuszczu i usuń wszelkie zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Połóż to na papierze, skórą w dół.
7
Wytnij kolejny kawałek papieru i połóż go na wieprzowinie. Przykryć tacą, przykryć kilkoma puszkami i pozostawić w lodówce na noc-patrz wskazówka, poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
8
Gdy jesteś gotowy do gotowania wieprzowiny, piekarnik rozgrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć wieprzowinę z tacy, a następnie oderwać papier. Lekko Oceń skórę w zgrabne diamenty ostrym nożem i przyciąć krawędzie, aby uzyskać idealny prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Aby ugotować wieprzowinę, podgrzać mżawkę oleju w dużej nieprzywierającej patelni żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Ułóż wieprzowinę, skórkę do dołu i pozostaw na kilka minut do trzeszczenia, następnie umieść patelnię w piekarniku i gotuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Wyjąć z piekarnika i sprawdzić, czy skóra ma pęcherze, a następnie ostrożnie odwrócić go i gotować spód przez 3 Min tylko do rozgrzania. Podnieś do deski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Podczas pieczenia wieprzowiny, zrobić velout.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
14
Masło rozgrzać na patelni. Cebulę i jabłka gotować przez 8-10 minut, aż będą miękkie, ale nie zabarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut, aż jabłka zaczną się zapadać. Wymieszaj śmietanę, a następnie gotuj na wolnym ogniu jeszcze 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie wlej do blendera, blitzuj, aż będzie tak gładka, jak to możliwe, a następnie włóż do rondla, aby był gotowy do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pomidory Słoneczne Nie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Marchew gotujemy przez 2 min w osolonej wodzie, następnie dobrze odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Pasek Skórki Z Cytryny
17
Rozgrzać oliwę z oliwek, następnie smażyć marchewki z przyprawami przez 5 minut, rzucając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć. Delikatnie podgrzej velout. Jesteś teraz gotowy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
18
Użyj ostrego noża, aby wyrzeźbić wieprzowinę na długie plastry o grubości około 2 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
19
Połóż 2 lub 3 plastry na każdej płytce, lekko nakładając się. Umieść 3 lub 4 marchewki na każdym talerzu, leżąc wszystkie w tym samym kierunku, co wieprzowina. Łyżka kałuży velout na końcu marchewki.