Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté

Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté
Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté zajmuje ok. 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 923 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 142 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka rozmarynu, masło, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wieprzowina Brzuch & Cippollini Cebula Focaccia Przepis, Powoli gotowane BBQ koper włoski, cebula, i wieprzowina kanapki, oraz Pieczony Brzuszek Wieprzowy Z Syropem Klonowym I Octem Jabłkowym.

Instrukcje

1
Pestki kolendry zmiażdżyć tłuczkiem i zaprawą anyżem gwiazdkowym, a następnie wymieszać z solą. Doprawić wieprzowinę z obu stron mieszanką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Umieść wieprzowinę, skórkę do góry, w naczyniu żaroodpornym, które jest wystarczająco duże, aby je pomieścić. Rozsypać na zioła, a następnie pozostawić na noc, jeśli masz czas-patrz wskazówka, poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
W rondlu opróżnić gęsi tłuszcz i podgrzać do uzyskania płynu i zacząć gotować na wolnym ogniu. Kadzi tłuszczu na wieprzowinę; dodać olej słonecznikowy do pokrycia, jeśli trzeba. Przykryj naczynie folią, następnie gotuj wieprzowinę w piekarniku, niezakłóconym, przez 3 godziny, przez co będzie bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
ChochlaChochla
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Wyjmij naczynie z piekarnika i pozostaw na 10 minut. W międzyczasie ułóż tacę kawałkiem tłustego papieru. Ostrożnie podnieś wieprzowinę z tłuszczu i usuń wszelkie zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Połóż to na papierze, skórą w dół.
7
Wytnij kolejny kawałek papieru i połóż go na wieprzowinie. Przykryć tacą, przykryć kilkoma puszkami i pozostawić w lodówce na noc-patrz wskazówka, poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Gdy jesteś gotowy do gotowania wieprzowiny, piekarnik rozgrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Wyjąć wieprzowinę z tacy, a następnie oderwać papier. Lekko Oceń skórę w zgrabne diamenty ostrym nożem i przyciąć krawędzie, aby uzyskać idealny prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Aby ugotować wieprzowinę, podgrzać mżawkę oleju w dużej nieprzywierającej patelni żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Ułóż wieprzowinę, skórkę do dołu i pozostaw na kilka minut do trzeszczenia, następnie umieść patelnię w piekarniku i gotuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Wyjąć z piekarnika i sprawdzić, czy skóra ma pęcherze, a następnie ostrożnie odwrócić go i gotować spód przez 3 Min tylko do rozgrzania. Podnieś do deski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Podczas pieczenia wieprzowiny, zrobić velout.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
14
Masło rozgrzać na patelni. Cebulę i jabłka gotować przez 8-10 minut, aż będą miękkie, ale nie zabarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut, aż jabłka zaczną się zapadać. Wymieszaj śmietanę, a następnie gotuj na wolnym ogniu jeszcze 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie wlej do blendera, blitzuj, aż będzie tak gładka, jak to możliwe, a następnie włóż do rondla, aby był gotowy do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Marchew gotujemy przez 2 min w osolonej wodzie, następnie dobrze odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
17
Rozgrzać oliwę z oliwek, następnie smażyć marchewki z przyprawami przez 5 minut, rzucając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć. Delikatnie podgrzej velout. Jesteś teraz gotowy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
18
Użyj ostrego noża, aby wyrzeźbić wieprzowinę na długie plastry o grubości około 2 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
19
Połóż 2 lub 3 plastry na każdej płytce, lekko nakładając się. Umieść 3 lub 4 marchewki na każdym talerzu, leżąc wszystkie w tym samym kierunku, co wieprzowina. Łyżka kałuży velout na końcu marchewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
20
Dekoruj gałązką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn