Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté

Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté
Dwukrotnie ugotowany brzuszek wieprzowy z cebulą i jabłkiem velouté zajmuje ok. 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 923 kalorie. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 142 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Mieszanka rozmarynu, masło, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wieprzowina Brzuch & Cippollini Cebula Focaccia Przepis, Powoli gotowane BBQ koper włoski, cebula, i wieprzowina kanapki, oraz Pieczony Brzuszek Wieprzowy Z Syropem Klonowym I Octem Jabłkowym.

Instrukcje

1
Pestki kolendry zmiażdżyć tłuczkiem i zaprawą anyżem gwiazdkowym, a następnie wymieszać z solą. Doprawić wieprzowinę z obu stron mieszanką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Umieść wieprzowinę, skórkę do góry, w naczyniu żaroodpornym, które jest wystarczająco duże, aby je pomieścić. Rozsypać na zioła, a następnie pozostawić na noc, jeśli masz czas-patrz wskazówka, poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Piekarnik nagrzewany do 150C / wentylator 130C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
W rondlu opróżnić gęsi tłuszcz i podgrzać do uzyskania płynu i zacząć gotować na wolnym ogniu. Kadzi tłuszczu na wieprzowinę; dodać olej słonecznikowy do pokrycia, jeśli trzeba. Przykryj naczynie folią, następnie gotuj wieprzowinę w piekarniku, niezakłóconym, przez 3 godziny, przez co będzie bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SłonecznikowyOlej Słonecznikowy
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
ChochlaChochla
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjmij naczynie z piekarnika i pozostaw na 10 minut. W międzyczasie ułóż tacę kawałkiem tłustego papieru. Ostrożnie podnieś wieprzowinę z tłuszczu i usuń wszelkie zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Połóż to na papierze, skórą w dół.
7
Wytnij kolejny kawałek papieru i połóż go na wieprzowinie. Przykryć tacą, przykryć kilkoma puszkami i pozostawić w lodówce na noc-patrz wskazówka, poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Gdy jesteś gotowy do gotowania wieprzowiny, piekarnik rozgrzać do 220C / wentylator 200C / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć wieprzowinę z tacy, a następnie oderwać papier. Lekko Oceń skórę w zgrabne diamenty ostrym nożem i przyciąć krawędzie, aby uzyskać idealny prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Aby ugotować wieprzowinę, podgrzać mżawkę oleju w dużej nieprzywierającej patelni żaroodpornej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Ułóż wieprzowinę, skórkę do dołu i pozostaw na kilka minut do trzeszczenia, następnie umieść patelnię w piekarniku i gotuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Wyjąć z piekarnika i sprawdzić, czy skóra ma pęcherze, a następnie ostrożnie odwrócić go i gotować spód przez 3 Min tylko do rozgrzania. Podnieś do deski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
13
Podczas pieczenia wieprzowiny, zrobić velout.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
14
Masło rozgrzać na patelni. Cebulę i jabłka gotować przez 8-10 minut, aż będą miękkie, ale nie zabarwione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Wlać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 8 minut, aż jabłka zaczną się zapadać. Wymieszaj śmietanę, a następnie gotuj na wolnym ogniu jeszcze 2 min. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie wlej do blendera, blitzuj, aż będzie tak gładka, jak to możliwe, a następnie włóż do rondla, aby był gotowy do podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Marchew gotujemy przez 2 min w osolonej wodzie, następnie dobrze odcedzamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
17
Rozgrzać oliwę z oliwek, następnie smażyć marchewki z przyprawami przez 5 minut, rzucając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć. Delikatnie podgrzej velout. Jesteś teraz gotowy na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
18
Użyj ostrego noża, aby wyrzeźbić wieprzowinę na długie plastry o grubości około 2 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
19
Połóż 2 lub 3 plastry na każdej płytce, lekko nakładając się. Umieść 3 lub 4 marchewki na każdym talerzu, leżąc wszystkie w tym samym kierunku, co wieprzowina. Łyżka kałuży velout na końcu marchewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
20
Dekoruj gałązką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn