Dwa ziemniaki i buraki z jajkami gotowanymi i zieleniną

Dwa ziemniaki i buraki z jajkami gotowanymi i zieleniną to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, pieprzu, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Two - Potato Hash z gotowanymi jajkami i zieleniną {#giveaway}, Warzywa buraczane i jajka gotowane, oraz Warzywa z buraków smażonych z gotowanymi jajkami.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię;smażyć przez 5 minut lub do miękkości i złoty kolor.
Dodać ziemniaki, 2 łyżeczki szałwii i czosnek; gotować przez 25 minut lub aż ziemniaki będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać buraki, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; gotować 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować.
Dodać 1 łyżkę octu. Rozbij każde jajko na kubek budyniowy i delikatnie przelej na patelnię. Gotować przez 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjąć jajka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej.
Posypać 1/2 łyżeczki szałwii równomiernie jajkami.
Połączyć pozostałe 1 łyżka oleju, 2 łyżeczki octu, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki szałwii i musztardy w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj frise; wrzucić do herbu.
Podawać z Haszem i jajkami.
Wino mecz: Merlot. Słodkie, ziemiste buraki i pikantne połączenie zieleni i musztardy są zrównoważone przez aksamitnego diabła Merlot (Columbia Valley, Washington State, 2008; $12). Bogaty aromatyczny profil gotowanej wiśni i czekolady nadaje nowe życie tej niestety pogardzanej odmianie winogron. -- Alexander Spacher